TD-W8910G szukam dumpa lub bootloadera

Wysypała się pamięć flash z powodu nagłych przerw w zasilaniu (nieoryginalny zasilacz z przerywającą wtyczką).
Zgrałem programatorem i jest sieczka (poprzestawiane bajty itp). Samo firmware jestem w stanie wkleić od właściwego adresu, natomiast nie wiem co zrobić z początkowym zakresem 00000000 00020000?
Chciałem tam wkleić początkowy fragment dumpa z TD-W8960N ale w nim soft zaczyna się już od zakresu 00010000 a nie od 00020000 i sądzę że jego bootloader odwołuje się do innych zakresów pamięci.
Co robić? Jak go zreanimować?
Może mi ktoś zgrać lub naprawić dumpa?
A może ktoś posiada uszkodzonego (np. upalony port ADSL) W8910G ze sprawnym flashem na dawcę?
Obiecuję umieścić wsad na forum.

Co się dzieje po załaczeniu routera, zapalają się diody na chwilę?

Tylko dioda POWER. Jak podłącze przewód LAN to jeszcze zaświeca się link ale brak odpowiedzi na ping-i.
Po wylutowaniu pamięci flash zachowuje się dokładnie tak samo.
Zobacz co jest w załączonym dumpie a przekonasz się że bootloader jest wysypany.

Ok. Jak będę w domciu to popatrzę. Wyślij w tym czasie PW do kolegi Heinz od nas to może coś wcześniej poradzi. Ponieważ router jest na chipsecie Broadcoma nie będzie tzw. U-boota. Jak masz możliwość to podłącz konwerter TTL do portu serial i zobacz czy botuje.