Witajcie,
Mój router to Archer C5 (AC 1200).
Nie udało mi się znaleźć żadnych informacji ani na forum, ani w internecie, a problem mam może nie, że zaraz poważny, ale istotny dla mnie, gdyż wiążący się z pracą.
Jestem programistą w dużej i znanej firmie. Nad aplikacjami muszę pełnić dyżury, co sprowadza się często do zapięcia VPN i np. grzebania na serwerach po SSH. Poza tym mam wiecznie pootwierane programy, które w jakiś sposób korzystają z internetu (IDE, git, kilka przeglądarek, spotify, etc.) lub wykonuję jakieś testy np. przy użyciu ApacheBenchmark itd. Generalnie połączeń jest sporo.
Do tego dochodzi kumpel, który namiętnie grając w World Of Tanks naraził się na ataki ze strony graczy
Włączyłem więc ochronę DoS z ICMP, UDP i TCP anty-floodem. Ustawienia defaultowe dla tego modelu:
ICMP: 50pps
UDP: 500pps
TCP: 50pps
I teraz, gdy mam to wszystko, co wymieniłem pootwierane zdarza się, że wpadam do "Blocked DoS Host List".
Pytania brzmią:
Czy istnieje jakiś sposób, żeby przez oprogramowanie tego routera zrobić wyjątek dla mojego kompa? Albo jakie są wg was największe, działające ochronnie, parametry anty-flooda? Czy może jedyny ratunek to OpenWRT?
Bardzo mi na tym zależy, gdyż w razie awarii mogę stracić połączenie w najmniej odpowiednim momencie 
Dziękuję i pozdrawiam 
(Alt + s na OSX powoduje tutaj wysłanie posta, jeśli ktoś przeczytał zanim skończyłem, to przepraszam
"Ś" występuje, gdyż użyłem systemowego notatnika