system
(system)
4 Sierpień 2013 19:34
Witam
Ustawiłem zgodnie z instrukcją
Przedstawię wam udostępnienie plików przez Storage Sharing(Samba), FTP, Media Server (DLNA) na routerze TP-Link
Najpierw podłączamy urządzenie, które chcemy udostępnić, do portu USB w routerze.
Przechodzimy na stronę konfiguracyjną routera. Domyślnie to http://192.168.1.1/
Zakładka USB Settings - Storage Sharing:
[zdjęcie]
Notka:
Udostępnione zasoby dostępne są jedynie w sieci LAN. Jeśli chcesz korzystać z plików spoza sieci LAN to użyj serwera FTP dostępnego na routerze.
Jeśli link "Open…
udostępnienie plików ftp, ale z innego IP nie mogę wejść. Adres IP WAN jest dynamiczny. Czy dostawca ,,blokuje" czy może ja coś źle robię ?
Marcin
(Marcin)
4 Sierpień 2013 19:35
Na WAN-e masz publiczny adres IP?
system
(system)
4 Sierpień 2013 20:20
Wygląda to tak dokładnie
Witam
Problem polega na tym, że po wgraniu Gargulca do wdr4300 pojawił się problem z połączeniem WAN. Adres IP WAN zmienił się na całkiem inny. Połączenia z internetem nie było, IP routera wskazywało, że jest 187 urządzeń połączonych. Wróciłem do softu firmowego. Gdzie robię źle ?
A czy WAN IP jest publiczny to zapytam dostawcę, bo nie mam pewności.
P.S. Czy jest jakaś opcja edycji lub ograniczenia widoczności screenów, zdjęć wrzucanych w posty ?
system
(system)
5 Sierpień 2013 18:00
Tak, mam IP zewnętrzne / publiczne.
Marcin
(Marcin)
5 Sierpień 2013 18:08
U mnie na tym adresie IP który podawałeś 85....... odpowiada jakiś FTP ale nie znam oczywiście do niego loginu i hasła
system
(system)
5 Sierpień 2013 18:30
Czy adres ftp tak powinien wyglądać ftp://85.xx.xx.xx/ ?
Marcin
(Marcin)
5 Sierpień 2013 18:34
Tak dokładnie, choć z tego samego IP możesz mieć problem, musisz próbować z innego IP się "wbijać" na FTP-a.
system
(system)
5 Sierpień 2013 18:52
Ok, działa na laptopach itp, tylko przez tablet wyskakuje błąd 500. Dzięki za pomoc.