Mam taki problemik z konfiguracją internetu (ruterów). Najpierw napisze co chcę osiągnąć.
U mojego brata w domu (po sąsiedzku) jest internet z Play (ruter Huawei e5377) który jest połączony przez WIFI z NETGEAR N300
WiFi Router - urządzenia leżą kolo siebie ale z netgear'em jest połączona stacjonarka po lanie. Ponieważ u mnie w pokoju nie ma zasięgu tego internetu, chciałem u mojej mamy w pokoju podłączyć tplikna tl-wr543g jako apclient router (u niej jest bardzo dbry zasięg tego internetu od brata) i od niego podłączyć po lanie ruter który jest u mnie w pokoju.
Wiem że to trochę zamieszane no ale nie widzę innej możliwości na zrobienie tego obecnie. Nie jestem w stranie teraz pociągnąć Lana od brata do siebie.
I teraz się zaczyna. Po pierwsze czy jak będe robić WISPA to łączyć się do Huawei czy do netgara? - robiłem bridga(wifi) innym routerem tp linka (nie pamiętam teraz modelu) i z huawei nie za bardzo coś mi działa natomiast z netgearem udało mi się mieć dostęp do internetu ale co chwile zrywało i ogólnie jakość była tragiczna.
Wczoraj trochę bawiłem się w konfigurację wr543g, ale coś nie do końca mi wychodziło...
Wrócę z pracy to opiszę dokładnie jak to skonfigurowałem, bo teraz nie do końca pamiętam. Ale może w międzyczasie dowiem się coś z tego tematu i wykorzystam to po powrocie do domu.
Temat przeniosłem do odpowiedniego działu. CHACA