Router TP-LINK TL- MR3220 a modem MA 260


(henryk10) #1

Witam nabyłem router TL-MR 3220 oraz modem MA260. Modem ten niby ma być kontabilny z tym typem routera.Po zainstalowaniu karty Plusa w modemie i routerze jest problem.Wpisany adres IP.192.168.0.1 otwarte połączenie z routerem.W zakładce STATUS router nie odnajduje modemu.Zakładka Qick STEUP wpisana lokalizacja i operator i reszta zatwierdzenie i dalej brak internetu i modem nie odnaleziony.Karta PLusa z Pinem.W czym tkwi błąd?


(Marcin) #2

Aktualizacja firmware-a w pierwszej kolejności.


(CHACA) #3

http://www.tp-link.com.pl/resources/software/TL-MR3220_V2_130423.zip pobierz i zaktualizuj.


(henryk10) #4

Witam.Zainstalowałem nowe finware. Sytuacja z modemem MA260 nadal taka sama .W statusie identyfikacja na 6%.Brak dostępu do intrnetu, W Qick Steup dane lokalizacji i operatora zatwierdzone.Moden E353 na próbę.Odnaleziony przez router internet jest.Modem MA 260 nowy.W czy tkwi usterka ?


(Marcin) #5

Stawiam na poziom sygnału GSM-owego. Jak 6% to będzie problem. Daj zrzut ze statusu routera.


(henryk10) #6

Witam.Zrzuty z ekranu modem MA260:Nie udało umieścić.W zakładce Status identyfikacja zero %..W zakładce Qick STEUP rejon i operator zatwierdzone.Modem E353 .W zakładce STATUS identyfikacja 100% pełne dane.W zakładce Qick STEUP identyczne dane jak w MA260. Internet bez problemu.Dioda portu USB miga. Nie rozumiem tej tej usterki.Modem MA260 jest produktem tej samej firmy co router.Karta T-mobile identyczna w obu modemach.


(Marcin) #7

Dlaczego nie udało się umieścić?
Przed chwilą korzystałem i wszystko działa.


(henryk10) #8

Witam.Zrzuty z ekranu nic nie dają.Problem tkwi zasięgu T-mobile który jest w 2G.Modem E353 z T-mobile wskazuje zasięg trzy kreski w 2G.Modem zainstalowany w laptopie.Stąd modem TL-MR3220 nie odnajduje MA260 który ma obsługiwać sieć 3/4 G.Takie są moje przypuszczenia.Modem nie ma gniazda do anteny zewnętrznej E353 tak,