Wyżej wymieniony router nie daje znaku życia. Świecą tylko lampki kontrolne POWER i LAN/WAN. Nie wiem w ogóle co robić Proszę, pomóżcie!
Na ping odpowiada ?
A jak to sprawdzić?
Podłącz się do routera i wykonaj ping na jego adres IP, czyli ping 192.168.1.1
Dostaję odpowiedź: Request timed out.
Jeśli komuś to pomoże, to instalacja przebiegła pomyślnie, udało się nawet uruchomić kategor pierwszego bootu, zmieniłem IP z 192.168.1.1 na 192.168.1.69, a po zapisaniu ustawień router "padł". Pomocy!
Jakąkolwiek adresację dostajesz z routera? Port ethernet zapala się po wpięciu RJ-ki?
Tak, komputer wykrywa to jako "nieznane połączenie" lampki obok gniazda ethernet też się świecą.
Co masz w ipconfig /all kiedy jesteś podłączony kablowo do routera? Jest jakaś sieć bezprzewodowa?
No to pingnij 192.168.1.69 a nie 192.168.1.1 .
Nie mam pokazanej sieci bezprzewodowej.
Nie mam teraz kompa pod ręką, aby to sprawdzić
Bez tego ani rusz, trzeba by wiedzieć czy router żyje i coś "rozsiewa" z DHCP, no i pod jakim adresem. Twój reset mógł być nieskuteczny.
Ok, to czy jutro byś mi pomógł?
Jeżeli będę na forum to oczywiście, niestety nie żyję z tego pracuje normalnie na etacie. Są też inni koledzy
Ok, dzięki, ale myślisz, że mimo wszystko router wstanie?
Zawsze można go uratować przez UART-a podpinając się na płycie głównej, choć wygląda że namieszałeś coś z adrescją lub konfiguracją i port ethernet jest teraz WAN-em,
A co w takiej sytuacji można zrobić? Jako tryb pracy wybrałem Static IP kablowe