Router 3G/4G LTE jaki kupić?

Witam.
Szukam routera pod internet mobilny PLAY modem jaki posiadam to Huawei E3372(E3372s-153) cena tak do 250 zł. Wcześniejszy router jaki miałem to TP-Link TL MR3220 v2
Jak wygląda sprawa kompatybilności tego routera TP-Link TD-W8970 v3 z modemem Huawei E3372s-153 z Play?

Jak sam producent pisze:
Bezprzewodowy router/modem ADSL2+ TP-LINK TD-W8970
W8970 to jednak typowy router ADSL gdzie obsługa modemów ma służyć jako backup w razie problemów z głównym łączem. Takie jest założenie producenta. Z TP-linka to jedynie MR3420v2 lub coś mocniejszego WR1043NDv2 ale tu już musisz wgrać OpenWRT aby obsługiwał modemy 3G/4G ale opinie są poprawne w działaniu takiego zestawu.

Raczej odpuscił bym sobie router pod ADSL. Osobiście polecam Archer C7 v2. Mam w tej chwili taki sam zestaw jak Ty. Modem w wersji HiLink. Spisuje się to naprawdę fantastycznie. Dodatkowa antena dualna do modemu. Predkości rzędu 40Mb do 50Mb. Oczywiście na pokładzie jest wgrane OpenWrt Chaos Calmer.

Mój modem nie jest w wersji HiLink. Polecacie coś oprócz produktów TP-LINK :wink:
Czy jest specjalnie dużo zabawy przy zmianie firmware na OpenWRT?

Czy nie uważasz że było by to trochę dziwne na forum TP-Linka!? To tak samo jak byś poszedł do salonu VW a pytał być o mazdę czy toyotę.

Nie ma problemu ze zmianą oprogramowania. Dobrze było by też zmienić oprogramowanie na modemie bo routery działają lepiej z modemami hilink-owymi.

Tak luźno zapytałem ;D