Witam,
Próbuję ustawić przekierowanie portu 25565 (do serwera w grze) do mojego komputera, lecz po wielu próbach nadal nic nie działa. Mój router to WR1043. W panelu routera ustawiłem owy port, oba protokoły (UDP i TCP), wpisałem poprawne IP lokalne mojego komputera. Wchodząc na stronę http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ wpisuję port 25565, ciągle jednak pokazuje ona go jako zamknięty (I tak tez jest, nie da się połączyć do gry). Wyłączałem tez zaporę systemu, ESET'a (Jedyne co pozostawiłem odpalone to funkcja HIPS - Host Intrusion Prevention System bodajże, ale z tego co wiem nie powinna ona powodować żadnego problemu - czy się mylę?). Spróbowałem też sytuacji z innym portem (80), nadal jednak jest on zamknięty i nie mogę się połączyć. Myślałem, że reboot routera może pomóc naprawić tę sytuację, ale nadal problem występuje.
Ma ktoś pomysł, co może powodować ten problem i jak go naprawić? Bardzo chciałbym, by udało się to odpalić.
Z góry dziękuje za pomoc,
Pozdrawiam
Czy w statusie routera adres IP wan jest taki sam jak na stronie np http://myip.prv.pl/
Kto jest operatorem łącza?
Próbowałeś dodać adres IP do DMZ w routerze?
Adres IP WAN jest zupełnie inny. Natomiast jeśli chodzi o DMZ - prawdę mówiąc, nie wiem co to jest. Jestem w tym temacie amatorem, nie mam zbyt dużej wiedzy, ani doświadczenia. Prosiłbym więc o łatwe do zrozumienia dla mnie instrukcje 
Skoro adres IP na WAN-ie nie jest publiczny to twoje przekierowanie nic nie daje bo przed twoim TP-linkiem jest co najmniej jeszcze jeden router.
Jak się okazuje, przed routerem jest jeszcze modem (Cisco EPC3212). Czy da się jakoś to skonfigurować, by przekierowanie przechodziło jeszcze przez ten modem? Albo może jest jakaś inna opcja, żeby dostać się z zewnątrz do mojego komputera?
Nic nie piszesz o dostawcy internetu!? Pokaż zakładkę status TP-linka.
Wybacz, pominąłem to. Dostawcą internetu jest TOYA. Aktualnie nie mogę zalogować się do routera, jestem poza domem.
Czyli musisz pisać/dzwonić do swojego dostawcy o włączenie usługi publicznego IP dla twojego łącza. Sam nic nie zrobisz.
Zastanowię się nad tym. Dziękuję bardzo za pomoc, temat w takim razie mogę zamknąć. 
W razie problemów zapraszamy ponownie do nas na forum!