Przekierowanie portów w Archer C7

Witam
jak w temacie potrzebuje przekierować port/porty w aplikacji ponieważ jak pobieram jakieś pliki to w momencie pobierania jest chwila ze wysyła ale z taka prędkością ze szkoda gadać nie więcej niż 20Kb/s a po pobraniu pliku przestaje wysyłać co można z tym zrobić?
Net 140Mb/s - 4Mb/s

Jesteś pewny że to wina portów? Co to za aplikacja?

Na WAN-ie routera masz publiczne IP żeby w ogóle to przekierowanie coś dało?

Utorrent i korzystam tylko z jednej strony i z tego co już czytałem właśnie jest problem portem ponieważ operator/admistrator łącza może blokować owy program port czytałem tez coś ze może być problem z nat

Nie odpowiedziałeś na moje drugie pytanie?

Szczerze to nie wiem ale chyba raczej nie z tego co kojarzę mam przypisany mac sprzętu tyle jestem w stanie powiedzieć

Pokaż zatem zakładkę status twojego TP-linka. Masz jakiś modem/router od dostawcy?

Mam modem z WiFi wkleję screenach wieczorem

Jeżeli masz z wifi to raczej będzie modemorouter z NAT-em ale poczekamy i zobaczymy co tam masz na WAN-ie TP-linka.

screen

Wygląda na to że przed Twoim routerem jest inny router (operatora). Na tym routerzze trzeba by też przekierować porty, lub poprosić operatora o zewnętrzne IP.

zewnętrzne IP zapewne jest płatne

Najczęściej tak. Zapytaj, bo bez tego nie otworzysz portu.

Pozostaje potwierdzić.

Wysłałem zapytanie o ip jak dostane odp to napisze co i jak

I już wszystko wiem według mojego operatora mam publiczny adres IP

Pytanie tylko gdzie albo w jaki sposób bo z twojego obrazka wynika coś innego!? Trzeba było zapytać się o szczegóły.

jeden mi na maila odpisał ze jest to za free a jak dzwoniłem przed chwila to mi powiedział ze mam uruchomiony i podał mi te IP

Podanie adres IP jeszcze o niczym nie świadczy. Zapytaj się na jaki adres IP jest ustawione DMZ bo inaczej nie idzie tego wytłumaczyć. Adres IP na WAN-ie TP-Linka masz prywatny. Poproś o szczegółową informację.

No to mam odpowiedz od operatora i niby już mam uruchomione ip

Mam rozumieć że problem rozwiązany?