Problemy z Media server TL-WDR4300

Witam
Mam problem z TL-WDR4300 N750
Podłączyłem do USB dysk USB 3T, włączyłem storage sharing i działa bardzo ładnie (chociaż wolniej niż gdy mam usb podłączone do kompa)
Uruchomiłem dodatkowo katalog Media Server - w telewizorze z funkcją Smart oraz w komputerze w Media Player widzę
prawidłowo wszystkie pliki lecz tak jakbym nie miał do nich uprawnień - mają wielkość 0 i nie można ich uruchomić (zarówno filmów jak i zdjęć i muzyki).
Ma ktoś może jakiś pomysł?

Z tego co pamiętam to maksymalna pojemność dysku podłączonego do usb to 2T, chyba że coś się ostatnio zmieniło.

Chyba jednak nie, cytat ze strony: ** Port USB 2.0 umożliwia udostępnianie napędów USB o pojemności do 2TB

TP-Link nie posiada pełnej certyfikacji DLNA więc producent nie zapewnia kompatybilności z każdym modelem TV.

storage sharing działa z 3T :slight_smile:
sprawdzałem też na pc - media player i to samo
jednak, cos widze dziwnego - na ktorymś z podkatalogow dziala podglad zdjec wiec prawdopodobnie cos musi byc z uprawnieniami do katalogow
potestuje i dam znac

To dobrze jak działa z większą pojemnością. Dzięki za info w temacie.

Hmm, niestety nie udało mi się opanować tego Media Server - ani pod Windows ano pod TV.
Być może wynika to z 3T, albo coś innego.
Sharing działa bez problemu.
Szkoda, bo nie mam pomysłu.
A na altenatywnym firmware jest szansa że pójdzie?

Tego ci nie zapewnię. Z pewnością odpalą się dyski do 2T. Powyżej tej pojemności nie sprawdzałem.

Hmm, przykra sprawa.
Zamontowałem dysk, również Seagate, tym razem 2T i niestety to samo, więc problem nie wynika z pojemności dysku.
Nadal mam taką sytuację: serwer plików działa OK.
Media serwer wyświetla na TV Samsung Smart listę plików (wideo i zdjęcia) ale po kliknięciu pojawia się komunikat 'nieobsługiwany format plików'. Trochę to wygląda jakby nie było uprawnień do pliku bo wielkość wszystkich plików to 0.
Ten sam dysk z ramką działa prawidłowo po podpięciu bezpośrednio do TV.
Wynika z tego że TPlink nie radzi sobie z moją ramką po prostu skoro innym działa OK.
model to Unitek Y-1090: http://archiwum.allegro.pl/oferta/obudowa-3-5-sata-unitek-y-1090-usb3-uasp-i4949512814.html
Próbowałem trochę pobawić się uprawnieniami do plików na dysku ale do niczego nie doszedłem.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to chętnie wysłucham