Witam. Mam Router TP-LINK Archer C2 i Karta sieciowa TP-LINK TL-WN851ND w komputerze stacjonarnym. Zasięg prawie max lub max a internet działa bardzo słabo. Na telefonach komórkowych nie ma problemu a na komputerze często znika internet i działa bardzo niestabilnie (duże skoki transferu). Można cos na to poradzić. Nowe mieszkanie i nie chciałem kabla ciagnać. Internet z kablówki 100mb. Pozdrawiam
Karta WiFi jest z przodu czy tyłu komputera? Można spróbować podłączyć tą kartę przez przedłużacz USB i oddalić ją od komputera.
Karta pci w srodku kompa.
Sorki moje niedopatrzenie.
Daj wynik z pomiaru inssiderem oraz screen z Wireless settings na routerze.
Komputer stoi pod biurkiem?
Do inssiderem trzeba mieć kupiny teraz klucz licencyjny.
tak pod biurkiem
Użyj inssidera załączonego do postu:
Dobrze aby antena/y była/y na zewnątrz. Wiem, że wszystkiego mieć nie można. Ustaw w routerze 40MHz.
Ustaw kanał 6 lub 11 na routerze, nie używaj opcji Auto. ( dla sieci 2,4Ghz)
Żeby był lepszy sygnal mam zamiast standardowych anten od karty. Dokrecona antene TL-ANT2405C
Ustaw 20MHz lub przejdź na 1 kanał, bo pojawiła się bardzo mocna sieć sitecom na 11 kanale.
Tan korbox to tez moje bo to nadaje dekoder tv może można to jakas wylaczyc żeby sygnalu wifi nie dawal.
Korboxa nie znam ale jeśli nie używasz tego WiFi to spróbuj je wyłączyć, albo można by go przerzucić na inny kanał np 11 lub 13
Sygnał teraz wygląda ładnie. Posprawdzaj stabilność oraz prędkość łącza.
Ok dzięki. Po sprawdzam. Można już chyba usunąć watek.
Wątków nie usuwamy, mogą się przydać dla następnych. Można wątek zamknąć jeśli problem jest rozwiązany.