Witam serdecznie.
Mam oto taką sytuację. Byłem dzisiaj w siedzibie mojego dostawcy internetu(internet z telewizji kablowej) aby podpisać aneks na szybszy pakiet internetowy. Wszelkie formalności podpisałem. Zmieniono mi również numer ip. Obsługujący mnie powiedział że już dokonał zdalnego resetu modemu i nowy pakiet już obowiązuje. Po powrocie włączyłem komputer,a że stronę startową mam ustawioną mojego dostawcy zauważyłem pewną nieprawidłowość. W panelu abonenta miałem dotąd dostęp do wszelkich informacji o moim statusie, min. jaka mam prędkość,jaki numer klienta,numery kontaktowe,itd. A teraz wyświetla się informacja że aktualnie nie mam dostępu do tej części,ponieważ jest ona dostępna tylko dla klientów wewnątrz sieci. Zadzwoniłem do nich i powiedziano mi że trzeba zresetować router,gdyż pewnie w swoich ustawieniach ma zapamiętany stary numer ip. Zresetowałem router i jeszcze raz modem. Po włączeniu komputera wszedłem w menu routera i jest już nowy numer ip,ale na stronie dostawcy nadal nie mam pełnego dostępu. Czy mogę coś jeszcze zrobić?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pytaj dostawcy, nie znamy jego konfiguracji sieci i urządzeń.
A czy w takim przypadku jak moim,tzn. zmiana pakietu wraz z nowym numerem ip zresetowanie modemu i routera powinno wystarczyć czy trzeba konfigurować router od początku?
Jeżeli masz dostęp do internetu, adres na WAN-ie TP-Linka i prędkość taką jak w nowej umowie to nic nie musisz zmieniać.