Problem z utratą połaczenia z internetem i wysokimi pingami: TL-WR841N TL-WR740N

Posiadam dwa routery:
TL-WR841N
TL-WR740N

Dostawca Internetu: Multimedia Polska
Internet dostarczany jest do domu przy pomocy światłowodu. Od dostawcy posiadam modem firmy ZHONE (niestety nie jestem w stanie podać dokładnego modelu ponieważ jest on na stałe przymocowany do ściany, a pudełka nie posiadam, wyglądem przypomina on Modem ZHONE 2426A jednak nie posiada on opcji wifi, może zdjęcie pomoże w identyfikacji).

Sposób podłączenia:
Modem ZHONE podłączony jest do routera TL-WR841N, który przez sieć wi-fi dostarcza internet do wszystkich urządzeń (2 komputery z kartami sieciowymi usb TL-WN722N + laptop + telefony). Dodatkowo rozbudowałem sieć przy pomocy kabla LAN o drugi router (TL-WR740N) jako AP aby zapewnić wi-fi w całym domu.

Opis problemu:
Jeszcze przed rozbudową sieci pojawił się problem ze sporadycznie pojawiającym się wysokim pingiem oraz z nagłą utratą połączenia z Internetem (nawet kilka razy dziennie) przez główny router TL-WR841N. Po zresetowaniu routera Internet znowu działa.
Wydaje mi się, że problem występuje od samego początku (od zainstalowania TL-WR841N)

Jeśli Ci to nie będzie przeszkadzało to oba routery przestaw jako AP a routingiem niech zajmie się ten sprzęt operatora.
Masz dostęp do jego konfiguracji?

Niestety ale montowaniem i konfiguracją tego modemu zajmowali się wyłącznie technicy z Multimedia i nie zostawili żadnych haseł/instrukcji/pudełka od modemu. Więc przypuszczam, że nie zostawili standardowego loginu i hasło do modemu.

W wr-841 zaktualizuj oprogramowanie. http://www.tp-link.com.pl/resources/software/TL-WR841N_V8_140724.zip

Puki co problem jakby znikł po zaktualizowaniu oprogramowania.
Dziękuję za pomoc