Mam problem z TP-LINK TL-WR1043ND.
Na ruterze mam wersje oprogramowania:
Firmware Version:3.17.38 Build 140613 Rel.55867n
Hardware Version:WR1043 v2 00000000
Czyli z tego co widzę na stronie producenta najnowsza wersja.
Internet posiadam radiowy.
Problem polega na tym że często bardzo spada mi prędkość internetu i dopiero po wyłączeniu i włączeniu urządzenia problem ustępuje, i prędkość wraca do normy.
Firma od której mam internet mówi ze u nich wszystko ok z moim łączem.
Wiec jest to chyba winna samego urządzenia.
Proszę o pomoc bo nie wiem czy w/w kłopoty kwalifikują się do odesłania urządzenia do naprawy ?
A jeśli trzeba oddać do na naprawy gwarancyjnej to jak mam to zrobić?
pozdrawiam
Michał
Możesz sprawdzić to sam podłączając jakiś komputer bez TP-LINKa
Problem polega na tym że często bardzo spada mi prędkość internetu i dopiero po wyłączeniu i włączeniu urządzenia problem ustępuje, i prędkość wraca do normy.
Czym to mierzysz? Jakie są dokładnie objawy?
A jeśli trzeba oddać do na naprawy gwarancyjnej to jak mam to zrobić?
Sprawdź połączenie bez router to po pierwsze.
Jeżeli nie stwierdzisz problemów (wskazanie na router) napisz w jaki sposób łączysz się z routerem. Jeżeli bezprzewodowo to zrób diagnostykę sieci bezprzewodowej -
wiec.
Próbowałem połaczyć bez rutera do laptopa. W laptopie mam wejście ethernet jednak nigdzie w opcjach nie mogę włączyć karty.
pewnie to winna iż w menadzerze urządzeń błąd z Kontrolerem Ethernet.
laptopa posiadam Dell Inspiron 15R SE-7520 niestety nie wiem jaka w nim jest karta
zrobiłem też diagnostykę programem inSSIDer Portable, Załączam skan. Moja sieć to Cebycz.
Czyli masz nie zainstalowaną kartę przewodową. Bez pomiarów z wykluczeniem TP-linka trudno coś powiedzieć. Sygnał jest poprawny bo pewnie gdzieś bardzo plisko routera. Zrób w miejscu gdzie zwykle korzystasz z internetu. Daj jeszcze obrazek z zakładki Statusu routera.
tylko właśnie przez manager urządzeń nie moge pobrać sterowników do karty. a nie wiem jaką posiadam. Wiem tylko ze strony sklepu ze jest to 10/100 Mbps Ethernet
załączam zdjęcie gdzie zawsze używam internetu
po konfigurowałem trochę z internetem według instrukcji i zobaczymy co z tego wyniknie. Narazie jest dobrze.
A jeśli chodzi o pendrive to nie daje rady. robię coś źle i nie wyszukuje mi windows pendrava
skonfigurowałem pendrava według zaleceń ale nie wyskakuje nic w przegladarce pod adresem
192.168.1.158
ani ftp://192.168.1.1
ani w moim komputerze>sieć