Coś nie tak z przeglądarką masz lub systemem w tej chwili. Router działa poprawnie.
też myślałem że to przeglądarka, ale na tablecie również nie chodzi, a tablet jest przecież niezależny od komputera
No tak ale możliwe że ma w pamięci jakieś stare dane. Nie jestem ekspertem od androida. Mówię to co widzę z komputera.
Start -> Uruchom ->wpisujemy ipconfig /flushdns - czyszczenie DNS cache oraz cookies i historia na przeglądarce.
czy coś podziałało?
wyłączyłem SPI Firewall i... thepiratebay działa. zobaczymy na jak długo, ale jest jakiś postęp, bo 1 raz uruchomiło się piratebay na routerze.
nie może mieć starych danych, bo tylko raz wszedłem na onet za pomocą hot spotu zrobionego przez telefon.
Tego nie umiem powiedzieć co router na w Firewall-u.
interia która była blokowana działa, to samo chomikuj, piratebay no i nie wiem co jeszcze mam sprawdzić.
Stało się to po wyłączeniu firewall-a?
tak, jednak wcześniej po jego wyłączeniu nic się nie działo. myślę, że ustawienia MTU poprzez ping -l -f lub odwrotnie (już zapomniałem) mogły na to wpłynąć.
Po testuj i zdaj relację ze stabilności twojej konfiguracji na dystansie czasowym.
oczywiście, że napisze. pewnie wielu osobom się to przyda, bo sam szukałem na różnych stronach i nikt za bardzo nie potrafił pomóc lub kończyło się na samych pytaniach zostawionych bez odpowiedzi.
// jeszcze sprawdzę jak z grami online, bo wcześniej nie chciało się załadować.
U mnie też się nie otwiera ta strona więc to problem gdzieś na serwerze.
dostałem od nich odpowiedź, że to powszechny problem i już działa.
U mnie teraz działa a jak u ciebie?
mi transfery info działają od 5 godzin. na tablecie wszystko się ładuje, tak więc problem rozwiązany 
Czyli temat można zamknąć?
owszem