ok dzięki będę sprawdzać i dam znać co i jak
Czekamy na pomiary.
Sprawdzałeś działanie łącza bez routera?
bez routera net chodzi ok, natomiast przez wifi strony wchodza bardzo szybko albo mula mulą a czasem wcale się nie otworzą i to na roznych sprzetach laptop dwa telefony / a test łącza na kablu przez jaki program zrobic?
Spróbuj konfiguracji bez automatów, dopisując DNS-y do DHCP routera. Sprawdź czy masz aktualne oprogramowanie na routerze -
a jakie tam wartosci wpisac mam dynamiczne ip
Mogą być takie jak w poradniku 8.8.8.8 i 8.8.4.4 lub DNS-y twojego dostawcy internetu.
pozmieniałem również wgrałem najnowsza ver oprogramowania, a z tego wykresu wyszlo wszystko ok?? tak mam ustawiony kanał
No to testuj stabilność routera.
Tu chyba ważniejsza jest stabilność łącza o której pisałeś w pierwszym poście niż poziom sygnału i zakłócenia. Więc sprawdź czy tu się coś poprawiło!?
Nie widzę żadnego problemu. Te 100% strat to pewnie jakieś przekłamanie lub problem z obsługą protokołu ICMP który wykorzystywany jest to diagnostyki.
niby tak ale jest tak że przez ok 5 min działa net ok, a potem znów takie spowolnienia...i długie ładowanie stron, może być router uszkodzony??
czy można obniżyć na tym routerze siłe sygnału?? wyczytałem też że ktoś miał podobny problem i pomogła zmiana szyfrowania na TKIP z AES
dzieki bede kombinowac
Skanuj sobie za pomocą powyższego programu Inssider.
podmieniłem router też na tp linka ale z jedną antenką i póki co zero problemów (wszystko działa na ust fabrycznych nic nie zmieniałem)