Problem z aplikacją TP-LINK USB Printer Contoller

Witam
Mam problem z aplikacją z tematu, nie dość że nie działa (komputer na którym jest zainstalowana nie widzi routera) to jeszcze zawiesza mi system przy próbie jej zamknięcia. Czy jest jakaś alternatywa dla tej aplikacji?

Dla aplikacji nie ma alternatywy. Co to za system? Jaki router? Jaka drukarka!?

Windows XP, router to WDR-3600, a drukarka HP C5280. Wcześniej wszystko hulało, a od pewnego czasu nie mlgę dojść do ładu. Nie pomogła nawet reinstalacja systemu. Po uruchomieniu aplikacji raz na kilkanaście razy, aplikacja widzi router i coś mogę wydrukować. Niestety najczęściwj jest tak że próba zamknięcia programu zawiesza system. Zacząłem oczywiście od aktualizacji sterowników drukarki oraz oprogramowania routera - wszystko jest uaktualnione. Na chwilkę pomogło wyłaczenie firewalla systemowego. Ale po restarcie wszystko wróciło do "normy". Adres IP w tym komputerze ustawiłemna sztywno, ustawiłem nazwę grupy roboczej i wszystko niedaje efektów. Do routera podłączony jest jeszcze jeden komputer z WIN7 i tam wszystko działa normalnie. Czy umiałby ktoś mi pomóc?

Masz zainstalowaną drukarkę w systemie i działa poprawnie pod USB komputerowym?

Tak. Właśnie przed chwilą sprawdziłem - drukarka podłączona bezpośrednio do komputera (nie przez router) bez najmniejszego problemu wydrukowała to co chciałem.

No to wygląda na jakiś problem z systemem operacyjnym skoro na WIN7 działa. Pewnie jakiś sterownik lub jego brak generuje problem.

A na jaki problem wygląda skoro jest to czysty system świeżo po instalacji?
Jakiego sterownika brakuje: do drukarki czy do routera?

Sam system potrzebuje choćby sterownika do płyty głównej (chipset) o którym często się nie pamięta. Same sterowniki do drukarki mogą generować takie problemy. Trudno coś więcej powiedzieć. Router nie potrzebuje sterowników.