Witam
Otóż mam pewien problem z Access Pointem TP-Linka TL-WR740N.
Sytuacja wygląda następująco, że internet ciągnięty jest skrętką od routera sąsiada (do sąsiada przychodzi internet) podłączenie tejże skrętki bezpośrednio do komputera sprawia bezproblemowe działanie internetu, ale jest problem z Wi-Fi.
Podłączając więc skrętkę do AP i z AP do komputera, całość zachowuje się dziwnie, po restarcie AP komputer widzi jakby internet był lecz strony się nie ładują, nic się nie loguje i po chwili wyskakuje problem połączenia z internetem i stoi.
Próbowałem podłączyć oba kable (od sąsiada i do mojego komputera) do slotów na hosty i działało, ale bez WiFi (zapewne utworzyłem coś a'la bezpośrednie połączenie), czy może być to błąd Access Pointa, czy może Routera który jakoś blokuje przesył do AP.
Z góry dziękuję i jak coś potrzeba to pisać
Myślę że to będzie problem z konfiguracją. Opisz dokładniej co i jak, jakie adresy IP mają urządzenia, jakie urządzenie jest u sąsiada, Jak to jest podłączone?
Zresetuj go jeszcze raz do ustawień fabrycznych i ponownie skonfiguruj. Zmień nazwę sieci wifi i hasło. Jak to zrobisz to pokaż zakładkę Status.
Pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych routera, dziękuję za fatygę, temat do zamknięcia.