Powerline POMOCY


(tolo) #1

Witam mam problem z powerline TL-PA4010 omylkowo został wgrany soft z 2010 i teraz urządzenia sie nie widzą jak i równiesz powerline utility tez ich nie widzi. Sa jakies opcje zebym wgral spowrotem odpowiedni soft czy pozostaje mi serwis bądź smietnik:) pozdrawiam i licze na odpowiedź


(Marcin) #2

Robiłeś reset do ustawień fabrycznych? Wgrałeś do obydwóch czy tylko do jednego?


(tolo) #3

nie da sie przywrócić do fabryka program ich nie widzi ale teoretycznie próbuje czekałem około godz ale nic to nie dało.
do oby 2 niestety..


(Marcin) #4

Dioda od zasilania się zapala po włożeniu do gniazda 230V? Jak pozostałe diody?


(tolo) #5

zasilanie świeci ciągły światłem 2 dioda milczy 3 dioda jak podłączę do lapka to mryga ale pakiety milczą


(Marcin) #6

Próba parowania przez przyciski na obudowie też nic nie daje?


(tolo) #7

tez nic ;/ parować próbowałem w tym samym pokoju na osobnych gniazdach na jednym bezpieczniku.. w listwie zasilającej tez chodź wiem ze w listwie sie nie spisują.. w osobnych pomieszczeniach tez próbowałem.. ewidentnie wysypałem softa


(tolo) #8

jest moze jakis inny program do obsługi niz powerline utility?


(Marcin) #9

Mi przychodzi do głowy tylko reklamacja u sprzedawcy i czekanie na jej uwzględnienie. Poczekaj jeszcze, może któryś z kolegów się wypowie w twoim temacie i będzie miał jakąś podpowiedź.


(tolo) #10

ok poczekam :slight_smile: a wszystko przez to ze cieła klientowi na tym telewizja w starszych modelach pomagał soft nie dopatrzyłem ze w ręce mam nowsze urządzenie :slight_smile:


(Heinz) #11

Powerline nie mają żadnego recovery itp. Na moje oko to bez rozebrania się nie obejdzie, do tego potrzebujesz jeszcze oryginalnego wsadu do kości flash.
Lepiej reklamuj