Potrzebny wsad Archer C1200v1


(Scenic) #1

Witam

Potrzebowałbym wsad do tego routera. Ewentualnie samą partycje rootfs. Można zgrać bez rozbierania routera przez telnet i podłączając usb.

Jak ktoś by miał taki router mogę dać instrukcje .


(Heinz) #2

Nawet coś mam.
Zobacz to:Dump_C1200v1_EU.zip (24,3 MB)

Tam są kopie poszczególnych partycji mtd jakie były dostępne z poziomu oficjalnego softu.

Powiedz coś tam nakombinował że potrzebujesz akurat rootfs?
bootloader, art, jakieś konfigi ok, są unikalne. rootfs można z pliku z oficjalnym firmware pobrać


(Scenic) #3

ok. Dzieki

Dokleję sobie co trzeba.

Próbowałem skleić z pliku update ale nie chało ruszyć. W ogóle takiego rootfs nie znalazłęm bo kopie [cały wsad] już wyszukałem w sieci ale był z czytany z błędem.

Dziwne to,że początek rootfs był inny niż we wszystkich plikach jakie znalazłem w uptadzie. Może gdzieś była wczesniejsza aktualizacja albo jest unikalny i go uptade nie aktualizuje.

Teraz będzie ok tylko muszę kostke zamówić bo mi padła . No ale flasha już sobie skleiłem.

Unikalne partycje mam więc to nie problem.

Router się nie wczytywał . Bląd kernel panic.

Kernel panic - not syncing: Fatal exception
[<80041718>] (unwind_backtrace+0x0/0xf8) from [<80346ad0>] (panic+0x74/0x19c)
[<80346ad0>] (panic+0x74/0x19c) from [<8003f480>] (die+0x1c0/0x1fc)
[<8003f480>] (die+0x1c0/0x1fc) from [<80042bd0>] (__do_kernel_fault+0x64/0x84)
[<80042bd0>] (__do_kernel_fault+0x64/0x84) from [<80042d40>] (do_page_fault+0x150/0x1ec)
[<80042d40>] (do_page_fault+0x150/0x1ec) from [<8003b1fc>] (do_DataAbort+0x30/0x9c)
[<8003b1fc>] (do_DataAbort+0x30/0x9c) from [<80415b6c>] (__dabt_svc+0x4c/0x60)
Exception stack(0x87ac1d20 to 0x87ac1d68)
1d20: 0000003d 60000093 8045867c 00000000 88a4e000 80477490 87ac0000 00002710
1d40: 00000819 00000004 20000013 00000001 8049d7d4 87ac1d68 8003eeac 8003eeb0
1d60: 60000093 ffffffff
[<80415b6c>] (__dabt_svc+0x4c/0x60) from [<8003eeb0>] (__bug+0x1c/0x28)
[<8003eeb0>] (__bug+0x1c/0x28) from [<8004b5c4>] (pcibios_enable_device+0x17ac/0x17b8)
[<8004b5c4>] (pcibios_enable_device+0x17ac/0x17b8) from [<8019c978>] (do_pci_enable_device+0x30/0x4c)
[<8019c978>] (do_pci_enable_device+0x30/0x4c) from [<8019c9f8>] (__pci_enable_device_flags+0x64/0x84)
[<8019c9f8>] (__pci_enable_device_flags+0x64/0x84) from [<802542e4>] (usb_hcd_pci_probe+0x50/0x27c)
[<802542e4>] (usb_hcd_pci_probe+0x50/0x27c) from [<8019db84>] (pci_device_probe+0x5c/0x80)
[<8019db84>] (pci_device_probe+0x5c/0x80) from [<801bf75c>] (driver_probe_device+0x78/0x180)
[<801bf75c>] (driver_probe_device+0x78/0x180) from [<801bf8f0>] (__driver_attach+0x8c/0x90)
[<801bf8f0>] (__driver_attach+0x8c/0x90) from [<801be9f0>] (bus_for_each_dev+0x54/0x80)
[<801be9f0>] (bus_for_each_dev+0x54/0x80) from [<801bf0b0>] (bus_add_driver+0x98/0x230)
[<801bf0b0>] (bus_add_driver+0x98/0x230) from [<801bfb28>] (driver_register+0x78/0x13c)
[<801bfb28>] (driver_register+0x78/0x13c) from [<8019de2c>] (__pci_register_driver+0x38/0xa8)
[<8019de2c>] (__pci_register_driver+0x38/0xa8) from [<7f082068>] (ehci_hcd_init+0x68/0xb0 [ehci_hcd])
[<7f082068>] (ehci_hcd_init+0x68/0xb0 [ehci_hcd]) from [<8003b410>] (do_one_initcall+0x30/0x19c)
[<8003b410>] (do_one_initcall+0x30/0x19c) from [<8008b2c8>] (sys_init_module+0x11c/0x1978)
[<8008b2c8>] (sys_init_module+0x11c/0x1978) from [<8003b940>] (ret_fast_syscall+0x0/0x30)
Rebooting in 3 seconds..


(Heinz) #4

Widocznie flash się już wcześniej zaczął sypać.
Mój dump jest z wersji firmware:
soft_ver:1.0.0 Build 20160608 rel.53974.fw_id:EE2A0A5E8D9EB1A413DAA0A753D1E20D
Pobierając wersję Archer C1200(EU)_V1_160608 i porównując rootfs wychodzi że nie ma żadnej zmiany.

ps. na końcu mtd2 są też inne dane.
rootfs kończy się na 0xF00000 a plik mtd2 kończy się na 0xFC0000
Ktoś się pomylił przy określaniu partycji.