POMOCY! Multimedia i router TP WR740N

Witam
Posiadam router TP WR740N. Jego pierwszą konfigurację bez żadnego problemu przeprowadziła moja siostra i nie było żadnych problemów. W ostatnim czasie po jednej z burz internet umarł.......... Siostra jest za granicą. Moim dostawcą internetu jest Multimedia wykonałam więc do nich telefon i uzyskałam pomoc w postaci podania IP, maski, bramy itd. wszystko to uzupełniłam i internet działa ale na kablu.
Podłączyłam router i jeśli w komputerze w Połączeniu sieciowym mam podane wszystkie te wartości czyli adres IP itd. nie mogę wejść w ustawienia routera więc w komputerze ustawiła dynamiczny adres IP wtedy udało mi się wejść w ustawienia routera i w tychże ustawieniach wpisałam adres IP, maskę, bramę itd i podpięłam router do komputera no i nic.................. nie załaduje żadnej strony.
Szczerze przyznam że nie mam pojęcia co robię źle. Wcześniej router był ustawiony na dynamiczny adres IP ale skoro z Multimedi podali mi te sztywne dane tak też wpisałam je w router. Bardzo proszę o pomoc i radę co robić :frowning: :frowning: :frowning:

Nie krzyczymy w tytule tematu. Poprawiłem. CHACA

Jak możesz to daj na forum zrzut ze Statusu routera. Zapewne masz podłączony internet do portu WAN- niebieski. Możesz wykonać jeszcze jeden krok, mianowicie zresetować go do ustawień fabrycznych przyciskiem z tyłu trzymając wciśnięty około 10sec. Nastepnie musisz zalogować się do panelu administracyjnego i ustawić go na Dynamic IP. Wifi konfigurujesz w/g własnych potrzeb. Najlepiej hasło ustawić na WPA2PSK. Pamiętaj że po każdej operacji robisz save i reboot o ile jest to wymagane przez router. Na końcu podpinasz kabel od dostawcy do portu WAN i przechodzisz do zakładki Status. Tam powinny być wszystkie dane dostarczone przez operatora.