ORANGE Axess tel MV410r


(De Niro) #1

Witam mam problem z wejsciem na router ORANGE Axess tel MV410r, nie mogę to zrobić przez Ethernet, wpisywałem adresy bramy Maski i IP routera w protokole TCP/IP i nici, resetuje go o również nic nie pomaga


(CHACA) #2

Sprawdź czy przełącznik jest ustawiony na połączenie ETH.


(De Niro) #3

jest w prawą stronę, czyli na ethernet jak długo przytrzymać guzik restart ?


(jimasek) #4

Możesz spróbować reset 30/30/30


(De Niro) #5

nie pomaga


(jimasek) #6

Jaką adresację dostajesz po podłączeniu się do routera?


(De Niro) #7
Ipconfig /all
Karta Ethernet PoˆĄczenie lokalne:
   Sufiks DNS konkretnego poˆĄczenia : 
   Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8101 Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0)
   Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-1B-24-E1-1A-48
   DHCP wˆĄczone . . . . . . . . . . : Tak
   Autokonfiguracja wˆĄczona . . . . : Tak
   Adres IPv6 poˆĄczenia lokalnego . : fe80::d87c:9e0:733:3c56%8(Preferowane) 
   Adres IPv4 autokonfiguracji . . . . : 169.254.60.86(Preferowane) 
   Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.0.0
   Brama domy˜lna. . . . . . . . . . : 
   Identyfikator IAID DHCPv6 . . . . : 201333540
   Identyfikator DUID klienta DHCPv6 : 00-01-00-01-19-38-9D-0B-00-1B-24-E1-1A-48
   Serwery DNS . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
                                       fec0:0:0:ffff::2%1
                                       fec0:0:0:ffff::3%1

(Marcin) #8

Według specyfikacji routera pod spodem routera jest przycisk reset i należy go przytrzymać około 10 sekund aby przywrócić ustawienia fabryczne. Dioda ethernet po podłączeniu kabla zapala się?


(CHACA) #9

Brak adresu bramy. Niesprawne kable lub porty LAN. Trzeba to zweryfikować.


(De Niro) #10

Diody ethernet palą się po podłączeniu do gniazdka, był podłączany na dwóch różnych kablach, a jak zweryfikować poty ?


(CHACA) #11

Czy podłaczając do wszystkich portów LAN w tym routerze masz tak samo?


(De Niro) #12

tak na wszystkich portach tak się dzieje


(CHACA) #13

Jesteś w stanie połączyć się z nim ale przez USB? Jeżeli reset nie pomaga to można wnioskować iż prawdopodobnie jest on uszkodzony.


(Marcin) #14

Też skłaniał bym się w kierunku uszkodzenia routera.