No-IP w Inea


(Swoje2) #1

Cześć,
mam router tl-wr941nd. Chcę wystawić na zewnątrz qnap, który dostępny będzie przez VPN. Mam zmienny adres IP (publiczny) i próbuję skorzystać z usługi DDNS od no-IP. Mam konto, uzupełniłem dane w zakładce DDNS jednak po wciśnięciu login cały czas jest status: connecting. TPLINK stoi za routerem od operatora inea - cisco epc3925. Podpowiedzcie proszę co może być powodem braku połączenia.
Jeżeli potrzebujecie więcej informacji napiszcie proszę jakie.
Dzięki


(Marcin) #2

Pewnie to że na WAN-ie TP-linka nie masz publicznego IP a na urządzeniu dostawcy ale dla pewności pokaż status TP-linka


(Swoje2) #3

Teraz chyba ok


(Marcin) #4

Wygląda poprawnie masz publiczne IP.
Konto domenowe skonfigurowane poprawnie?
http://www.tp-link.com.pl/faq-419.html nie wiem czy ten poradnik nie jest już trochę stary ale zasady powinny być takie same


(Swoje2) #5

Tak, znalazłem już wcześniej ten poradnik i porównałem z moimi ustawieniami. Jest jak na fotkach.


(Marcin) #6

Sam adres na koncie domenowym nie odświeża się mimo napisu connection? Oprogramowanie masz najnowsze dostępne dla tego modelu?


(Swoje2) #7

Przepraszam, popełniłem błąd w pierwszym poście. Status jest connecting, nie connection.
Mam wersję V3, upg nie jest już dostępny :confused:


(Marcin) #8

Ale na stronie domenowej coś się pojawia czy kompletnie nic?


(Swoje2) #9

TP-LINK cały czas pokazuje status: Connecting. Jednak dziś, po dłuższej rozmowie z Panią z pomocy technicznej operatora, adres ip jest przekazywany do no-ip.com. Pani zmieniła zdalnie konfigurację modemu/routera Cisco.
Dodam, że była to trzecia próba komtaktu z pomocą techniczną, wcześniej stwierdzono, że po ich stronie wszystko jest jak należy. Wystarczyła odrobina życzliwości ze strony Pani i jak na razie działa :).


(Marcin) #10

Dzięki za informację. Zamknij wątek jeżeli sprawa rozwiązania.