Witam
Panowie i Panie jeśli są
Mam oto taki problem z routerem Model No. TD-W8968
Połączenie momentami jest niestabilne. Mam komputer stacjonarny z karta wifi 722n a obok laptop z dv6 z kartą n.
Lubimy sobie pograc w lola i sa sytuacje kiedy lapek nie ma lagów działa bez problemu a ja mam lagi albo brak połączenia.
Czasami do sieci nie można się podłączyć. Orange dostarcza 6mb/s niby. Odległość do routera przez ścianę 6m. Połączone tylko 2 urządzenia.
Mam tez lte z plusa ale to jest tak niestabilne że o jp. taka lokalizacja kiepawa.
Nie wiem czego może być wina, tego że router lte jest obok niego? Coś się dzieje z tp linkiem?
Wyłącz WMM (WiFi Multimedia) w ustawieniach WiFi. Powinno pomóc na lagi po kablu. Natomiast na brak połączenia, to nie wiem. Może też pomoże.
Nie grzebałeś gdzieś w ustawieniach? Nie masz czasem powłączanych na kompach jakichś dziwnych programów? np. Torentów?
A skąd mamy to wiedzieć jeśli nie wstawiłeś jeszcze screenu z programu inSSIDer? Problem masz po WiFi jak używasz 2 urządzeń. Jak używasz jednego, to problemu nie ma, więc usterka linii odpada. Poza tym parametry masz w normie. Przy innej modulacji miałbyś szansę nawet na 10Mb/s. Nie ma błędów, jest zapas SNR, tłumienie niezłe. Masz problem z WiFi. Albo zasięg jest ledwo-ledwo, albo zakłócenia, albo ktoś Ci podbiera Neta. Bez diagnostyki nie da się powiedzieć.