Witam,
mam problem ze współpracą TL-MR3420 v 2.0 soft 3.16.9 Build 150319 Rel.60489n i modemu Huawei E3276 soft 21.436.03.00.00.
Router ustawiony tak aby korzystał z łącza kablowego (WAN) jako pierwszego, a jako zapas łącze 3G/4G.
Siła sygnału 3G/4G około - 70 dBm.
Kabel łączący modem i router ~ 0,6 m.
Często zdarza się sytuacja iż po chwilowym zaniku bramy na WAN router przełącza się na łącze 3G/4G i pomimo ponownego pojawienia się łącza na WAN nie wraca do łącza głównego pozostając na 3G/4G.
Dostęp do internetu jest realizowany, nie ma zwiech, czy lagów.
Zmianę zdania routera powoduje (dowolna akcja) restart bramy WAN (zaniknięcie prądu na WAN), wyciągnięcie modemu z routera (natychmiast przełącza się na WAN), reboot routera.
Usterka powtarza się w nieustalonych cyklach, czasem pracuje z przełączeniem się tydzień, czasem nie ma zamiaru odpuszczać 3G/4G.
Nie ma znaczenia, czy łącze jest realizowane jako LTE, czy 3G.
Podjęte próby rozwiązania problemu:
odłączenie Wi-Fi (może jest deficyt mocy zasilacza) - bezskuteczne
wymiana modemu na Huawei E3131 i E160 - problem nie występuje
zmiana operatora komórkowego (testowano wszystkich) - bezskuteczne
wgranie Gargulca - nie znalazłem opcji automatycznego przełączania się WAN=>3G/4G z powrotem do WAN - rezygnacja
Wcześniej MR3220 + modemy E3131 i E160 bez problemu przełączały się - stąd miałem nadzieję, że i MR3420 ogarnie ten problem.
Moje planowane działania:
podłączenie huba aktywnego (coś mi mówi, że ten modem jest zbyt energochłonny, nadto Gargulec nie wykrywał tego modemu, a pozostałe bez problemu)
próba zastosowania oprogramowania alternatywnego, ale potrzebowałbym przepisu na automatyczne przełączanie się portów WAN=>3G/4G i z powrotem do WAN.
W załączeniu Syslog. Widać, że o 6:57 router przełączył się i nic go nie przekonało, że WAN wrócił.
Proszę o recenzję i ewentualne porady. Może ktoś rozwiązał ten problem?
Czy to dokładnie E3276s-150? Bo taki jest widoczny na stronie producenta na liście kompatybilnych urządzeń.
podłączenie huba aktywnego (coś mi mówi, że ten modem jest zbyt energochłonny, nadto Gargulec nie wykrywał tego modemu, a pozostałe bez problemu)
Też zastosował bym Hub-a aktywnego i sprawdził jako to będzie się zachowywać. Standardowo port USB posiada wydajność 500mW co czasami przy dużych zakłóceniach lub niskim poziomie sygnału z BTS-a może skutkować takimi problemami.
[quote="AnJay, post:1, topic:8602"]wgranie Gargulca - nie znalazłem opcji automatycznego przełączania się WAN=>3G/4G z powrotem do WAN - rezygnacja[/quote]
Kolega Heinz jest tutaj specjalistą od alternatywnego oprogramowania więc musisz poczekać na jego odpowiedź.
Witam,
dokładnie to E3276s-150 z Plus-a, nawet nie HiLink, bo z tymi bywają problemy.
Czekam na huba, będzie w środę wtedy zobaczymy.
Dzięki za już i proszę o więcej.
Witam ponownie.
Podłączyłem do huba aktywnego USB 2.0 z zasilaniem 1A i ... problem występuje nadal. Nawet restart WAN nie przekonał routera, że już coś się zmieniło.
Jakieś pomysły?
Siła sygnału 3G/4G około - 70 dBm, lub w/g routera 83%.
Zastanawiam się, czy oby na pewno jest to problem sprzętowy. Moim zdaniem router nie sprawdza czy wrócił WAN lub nie wydaje modemowi komendy rozłączenia.
Za tą drugą opcją przemawiają załączone logi. Przełączyłem router na wykorzystywanie tylko 3G/4G o 11:10 (łącze było realizowane przez modem), a o 11:13 powróciłem do WAN (łącze było realizowane przez kabel). w logach widać zmianę statusu i rozłączenie 3G/4G, tyle, że modem nic o tym nie wie i cały czas się świeci zalogowany do LTE.
Może Gargulec będzie ogarniał ten temat, potrzebowałbym jednak wersji w funkcjonalnością oryginalnego oprogramowania (czyli awaryjne - na czas braku WAN realizowanie łącza przez 3G/4G).