Witam, Dotychczas używałem tego modemu jako rozdzielacza LAN do Liveboxa 1.1 z którego korzystałem(i jeszcze korzystam). Ale muszę teraz oddać tego Liveboxa więc postanowiłem zrobić z TL-WR740N mój główny modem. I niestety pojawia się problem, gdy przełączam kabel WAN z Liveboxa do TL-WR740N to kontrolka WAN w TL-WR740N się nie świeci i nie mam internetu. Dodam, że gdy TL-WR740N jest podłączony do Liveboxa to się świeci. Czy ktoś miał podobny problem, lub zna przyczynę i wie jak temu zaradzić?
Livebox to modemorouter na linie telefoniczne, natomiast WR-740 nie ma modemu. Nie podepniesz go do linii telefonicznej. Pozostaje zakupienie we własnym zakresie routera ADSL np: TD-W8961ND.
Potrzebujesz modem/router ADSL aby działał on na linii telefonicznej. WR740N, jak kolega wyżej już napisał, nie posiada modemu i nadaje się on jedynie do sieci gdzie Internet doprowadzony jest przez kabel LAN z wtykiem RJ45.
Dzięki, muszę polecieć do sklepu po taki modem. Mam jeszcze jedno pytanie sterowniki do TP-Link są w formacie .bin czym je odpalić? Próbowałem zamontować to w daemon tools, wypakować w power iso i Winrarze i nie dało rady. Czym to otwierać?
Routery nie posiadają sterowników. Oprogramowanie ich jest w formacie bin. Wystarczy pobrać, wypakować na pulpit i z poziomu routera uaktualnić. Sterowniki jedynie potrzebne są do zewnętrznych kart usb jak i wewnetrznych na PCI.