Witam. Mam ogromny problem z konfiguracja multirum standard w nc plus. Posiadam główny router D link oraz dwa Tp linki które sa podłączone do dekoderów. Oba dekodery oddzielone sa ściana. Niby oba rutery łącza sie z siecią
Poniewaz widzę ich aktywne połączenie w głównym ruterze a dekodery nie widza siebie i dodatkowy jest zablokowany. Co mogę z tym zrobić? Planuje rownież zakup nowego routera ponieważ potrzebuje naprawdę mocny sygnał. Możecie jakiś polecić?
Pozdrawiam
Proszę podać dokładne modele urządzeń - Administrator
Wr743 oraz wr702
Dlink dir501
Bardzo proszę o pomoc bo jestem bez telewizji...
Chyba ze kupic drugi wr702 a D link zastąpić wr743? Co o tym sądzicie?
Z góry bardzo dziękuje za pomoc.
daj screenshoty z paneli konfiguracyjnych wszystkich routerów + napisz jak to masz połączone fizycznie (tj, informacje do jakiego portu jaki kabel itd)
czy masz możliwość tymczasowego podłączenia komputera do tych routerów, które obecnie masz spięte z dekoderami?
(np. laptop, chodzi o podłączenie komputera zamiast dekodera)
czy ta konfiguracja kiedykolwiek działała poprawnie?
Na samym początku instalacja działała poprawnie. Po jakimś czasie pojawił sie problem ze muralem chodzić do dekodera głównego i robić test sieci a teraz to juz nic nie pomaga. Na głównym dekoderze pojawia sie jeszcze komunikat ze wytruje brak połączenia z internetem lecz jest połączony z siecią lokalna compowinno wystarczyć do usługi multiroom.
Połączenie fizyczne to dekoder D link połączony kablem łan i z gniazda lan z komputerem stacjonarnym oraz podłączony jest kablem od internetu pod wejście pod internet. Wr702 podłączony do dekodera dodatkowego i tam jest tylko jedno wejście, wr743 pod wejście łan z dekoderem głównym. Nie wiem dlaczego na wr743 cały czas mruga jedna dioda.
Nie wiem czy problem nie gdzie leżał po stronie D linka ... Bo często sąsiad który ma hasło mówi ze nie ma dostępu do internetu mimo tego ze jest podłączony do sieci. Dlatego rozważam zakup nowego rutera.
Pozdrawiam
masz neta na spółkę z sąsiadem?
jeśli nie, to raczej przyczyny bym szukał u operatora (bo w takim razie zakładam, że po prostu macie internet u tego samego operatora, ale każdy na własnym łączu)
opiszesz szczegółowo konfigurację sieci? - bez tego nie da się pomóc
co do multiroom - masz rację powinno działać również bez dostępu do internetu, byle było połączenie między dekoderami
On mi daje cyfrę ja mu daje neta
taki mały układ.
Internet mam od softdesk to jest radiowe połączenie. W jaki sposób opisać Tobie konfiguracje sieci? Aż tak nie znam sie na tym... Chcemy kupic lepszy ruter tylko nie mamy pojęcia jaki...