Witam
Mam Internet dostarczany drogą radiową (antena na dachu i od niej kabel antenowy do karty bezprzewodowej w pc stacjonarnym. Mam dwa rutery TP-L WR743ND i chciałem ich użyć do utworzenia sieci w domu. Dostawca filtruje MAC i udało mi się skopiować adres MAC komputera który łączy się z Internetem, to są dane z ipconfig:
SSID KRZ7_1v i KRZ7_2v to też jego spróbuję kolejno na wszystkich trzech to jest: KRZ7_1v KRZ7_1v i AB-NET_Rudna _Wielka
Czy jest możliwe że filtruje dostęp też po IP, w tej chwili mam ustawione IP dynamiczne?
Czy w Wireless mam mieć Name (SSID) którąś z tych nazw: KRZ7_1v, KRZ7_1v, AB-NET_Rudna _Wielka?
To co było wcześniej czyli "TP-LINK_43EE32 to prawdopodobnie ten drugi ruter w którym wyłączyłem serwer DHCP i odłaczyłem kabel LAN ale był nadal podłączony do prądu, ale jeśli nawet to naciśnięciu Survey i tak wybrałem AB-NET_Rudna _Wielka
Musisz się połączyć dokładnie z tą nazwą z którą łączysz się na komputerze. Poza tym nie zrobiłeś jeszcze MAC Clone, musisz tam wpisać - 00:14:85:CD:C0:CC
MAC Clone zrobiłem, pewnie dlatego że robiłem jeszcze raz Quick Setup to się pozmieniało.
Mogę w jakiś sposób odczytać dane sieci (BSSID lub SSID) z którą się łączy komputer który ma dostęp do Internetu.
Jeszcze raz ipconfig z komputera który się łączy z Internetem. Po MAC clone mam 00-50-04-07-93-0A i to jest mac adres karty ethernet ale jest też mac adres karty bezprzewodowej 00-14-85-CD-C0-DD. Tak powinno być?
Sieć z którą się łączy komputer z dostępem do internetu
Klonuje mac adres (ruter podpięty do lan pc z dostępem do internetu)