Jaki kupić router do domu

Witam serdecznie,
Potrzebuje router do domu.
Dotychczas mieliśmy internet 20MB i router linksys wrt54gl. Nie było z nim praktycznie żadnych problemów ani w domu - ani na działce (miałem na nim wgrane tomato).
Ostatnio zmieniliśmy internet na 60MB i potrzebujemy nowy router. Internet mamy z kablówki.

Próbowałem:

• linksys wrt160nl (czasami się zawieszał, internet nie osiągał pełni prędkości nawet w domu - nie mówiąc o działce),
  • TP-Link TL-WR941ND - nie uzyskiwał także nawet połowy wydajności łącza.
    (oba na oryginalnym sofcie).

Sieci w "okolicy" mam dość dużo.

Czy mógłby prosić o pomoc w doborze routera?

Co byście mogli polecić?

Im "mocniejsze" Wifi, tym lepiej :slight_smile: Zależy mi także na stabilności routera.

Bardzo proszę o pomoc,
Northwest

[quote="northwest, post:1, topic:8098"]- TP-Link TL-WR941ND - nie uzyskiwał także nawet połowy wydajności łącza.
(oba na oryginalnym sofcie).[/quote]
Karta sieciowa w komputerze obsługuje 802.11n?

tak :slight_smile: n/ac - nie ma problemu :slight_smile:

Ile chcesz przeznaczyć funduszy na router?

Im mniej, tym lepiej :wink: Ale wiem że najtańsze mogą się nie sprawdzić, więc szukałbym raczej czegoś co będzie działało na 10000% - najwyżej "pozbieram" dłużej :wink: Grunt żeby to był dobry, sprawdzony sprzęt :slight_smile:

http://www.tp-link.com.pl/products/details/?categoryid=2872&model=Archer+C7#spec

Dziękuję bardzo za linka :slight_smile: to będzie taki na 10000% dobry? Nie ma problemów z zasięgiem, dużą ilością sieci itp?

Miałem tego C7 i mogę go polecić. Na 2,4GHz ma bardzo dobry zasięg, przenatować potrafi nawet 950Mbit/s na WiFi powinieneś osiągnąć te 120Mbit/s.