Jak podłączyć router z Garygole do LAN tak żeby mógł zaktualizować pakiety?

Mam WDR3600 z najnowszym Garygole. Chciałbym go podłączyć do istniejącej sieci LAN tak aby mógł zaktualizować opkg, pobrać kolejne pakiety itp. Niestety moja sieć jest oparta na VDSL więc chciałbym go dołączyć do obecnej konfiguracji.
Moja istniejąca sieć jest jest oparta na TP-LINK TD-W8970 z Luci, który ma adres 192.168.1.1 a DHCP przydziela adresy od .2 do .250.
Jak adres WDR ustawię na 192.168.1.111, wyłączę DHCP to net mi działa ale pod warunkiem, że podłączę go do istniejącej sieci przez gniazdo LAN. Wtedy net jest za równo po skrętce jak i po WiFi ale pakiety się nie chcą instalować ani nawet pobrać ich nowa lista. Pewnie dlatego, że działa trochę jak switch...
Jak mogę ustawić WDR aby podpiąć go do istniejącej sieci LAN i aby dało się pakiety instalować bezpośrednio z konsoli? Wgrywanie przez winSCP mnie dobija, ciągle mam jakiś problem albo coś nie w tej wersji pobiorę. Co jakiś czas muszę skonfigurować router do pracy z modemem GSM i możliwość swobodnej instalacji pakietów znacznie przyspieszyłaby mi pracę. Teraz się bujam E3372 i już nie mam siły bo nie mogę PICOCOM zainstalować i koło się zamyka...
Z góry dzięki za pomoc.

Ustaw WDR-owi adres IP 192.168.2.1

Wejdź w konfigurację - podstawową i na samej w konfiguracji WAN wybierz wyłączony
Niżej wpisz adres LAN IP czyli 192.168.1.111 oraz bramę domyślną 192.168.1.1
Zapisz zmiany

Zadziałał sposób Wojtka. Skrętkę podłączyłem do gniazda Internet i co prawda sieci nie miałem ale pakiety się ładnie wgrały. Dziękuję za rady.

Jeśli problem rozwiązany to proszę zsmknij temat.Pozdrawiam i zapraszamy ponownie na forum TP linka
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka