witam,
wymieniono mi router na prędkości na nowy. jak ustawić serwer ftp? czy można go używać jako chmurę (aczkolwiek używam mega na codzień) to jednak moze bym używał to jako chmurę i oczywiście filmy itd. mam dysk wd. podłączyłem go i ustawiłem media serwer i tu drugie pytanie czy w tym ustawieniu media serwer mogę korzystać z niego na wifi na telefonie tv itd, pc laperk widzi mi ten dysk a tel już nie. mogę na nim edytować pliki z poziomu np telefonu tabletu? słyszałem że jakoś możńa torrenty tu podłączyć? nie mogę znaleźć info co i jak dokładnie zrobić... ktoś moze używa i pomoże mi?
pozdrawiam
FTP tak o chmurze nic nie słyszałem. Podobna konfiguracja jak dla W8970 poszukaj na forum.
ok, czyli co mi daje to ftp, jakie możliwości?
Dostęp do zasobów dyskowych z sieci lokalnej i internetu. Forma przeglądarkowa lub klient FTP.
Osobiście polecam jakiś dysk NAS podłączony do routera przez ethernet. Tam możesz tworzyć sobie chmurę i inne usługi.
nas to większy dodatkowy wydatek, ok pomińmy juz chmurę tu mam mega.co.nz
ok ogarnę sobie ustawienia z tego słabszego modelu i zobaczymy
ps czemu telefon nie widzi mi "media serwer"? coś trzeba gdzieś jeszcze odblokować? Lapek i PC go widzi...
Producent gwarantuje 100% kompatybilności z Windows Media Player.
kurcze nie widzę na forum nić o konfiguracji ftp w tym modelu
sory za chamską prośbę o link ale nie widzę, znalazłem tylko konfigurację quick setup i inne ale nie ftp