Ftp 8980

witam,
wymieniono mi router na prędkości na nowy. jak ustawić serwer ftp? czy można go używać jako chmurę (aczkolwiek używam mega na codzień) to jednak moze bym używał to jako chmurę i oczywiście filmy itd. mam dysk wd. podłączyłem go i ustawiłem media serwer i tu drugie pytanie czy w tym ustawieniu media serwer mogę korzystać z niego na wifi na telefonie tv itd, pc laperk widzi mi ten dysk a tel już nie. mogę na nim edytować pliki z poziomu np telefonu tabletu? słyszałem że jakoś możńa torrenty tu podłączyć? nie mogę znaleźć info co i jak dokładnie zrobić... ktoś moze używa i pomoże mi? :slight_smile: pozdrawiam

FTP tak o chmurze nic nie słyszałem. Podobna konfiguracja jak dla W8970 poszukaj na forum.

ok, czyli co mi daje to ftp, jakie możliwości?

Dostęp do zasobów dyskowych z sieci lokalnej i internetu. Forma przeglądarkowa lub klient FTP.
Osobiście polecam jakiś dysk NAS podłączony do routera przez ethernet. Tam możesz tworzyć sobie chmurę i inne usługi.

nas to większy dodatkowy wydatek, ok pomińmy juz chmurę tu mam mega.co.nz :wink: ok ogarnę sobie ustawienia z tego słabszego modelu i zobaczymy :slight_smile: ps czemu telefon nie widzi mi "media serwer"? coś trzeba gdzieś jeszcze odblokować? Lapek i PC go widzi...

Producent gwarantuje 100% kompatybilności z Windows Media Player.

kurcze nie widzę na forum nić o konfiguracji ftp w tym modelu :confused: sory za chamską prośbę o link ale nie widzę, znalazłem tylko konfigurację quick setup i inne ale nie ftp

http://www.tp-link.com/Resources/document/TD-W8970_V1_FTP_Server_Applica.pdf