A nie myślicie ze potrzeba jakiegoś porządniejszego huba aktywnego? Bo podłączenie przez przedłużacz USB chyba nic nie da, bo tylko tego cennego prądu zabierze :-\ Na razie nie mam innego sprzętu do sprawdzenia, więc nic nie poradzę. A jak nie to zostanie chyba tylko kupno nowego routera już bardziej do LTE od tego MR3420 v2
Tu niema nic do rzeczy z prądem . Jeżeli by tak bylo to by Ci np. zrywało połącznie itd . Musisz przetestować na innym sprzęcie predkosc po wifi żeby można wykluczyc że cos nie tak z routerem . Tymbardziej że po lanie masz wszystko ok .
No to sprawdzone na moim starym Samsungu Wave 723 i też to samo :-\ Muli nawet jeszcze gorzej, bo do wolnej transmisji dochodzi zamulanie telefonu 
To w końcu masz podpięte to wszystko przez hub o którym piszesz w #3 czy przedłużacz, bo to są dwie różne rzeczy.
Nie jest podłączony ani przez to, ani przez to (pierwszy post). Pytam bo może router lub modem nie współpracują z chińskimi wytworami, i trzeba coś lepszej marki ???
Współpracują na pewno. Może wystąpić problem związany z wydajnością prądową portu usb.
To nie wiem jak to podłączyć już. Podpiąłem stary modem 3131 i działa przez hub! Podłączam 3372 i znów to samo co wtedy, mryga niebieska dioda i nic się nie dzieje, nie widzi modemu >:(
Jeżeli dioda ma kolor typowo niebieski to próbuje połączyć się do LTE, natomiast jeżeli ma kolor seledynowy to do 3G. Podepnij go pod kompa i zaloguj na IP 192.168.8.1.
Nie wiem jak to się stało, ale działa już modem przez hub!
Pewnie to nie przez to, ale przełączyłem modem na UMTS i modem się połączył przez hub, potem przełączyłem na LTE i od teraz wszystko działa
Dzięki wielkie za pomoc
Temat do zamknięcia
Temat zamykam. Zapraszamy ponownie.