Dziwne ładowanie tp link m7350

Dzień dobry, posiadam tp link m7350. Ogólnie kupiłem go jako ruter do garażu i ładowałem go przy kilku stopniach z powerbanka. Wszystko ok, ale dziś w domu zauważyłem dziwna rzecz i nie wiem czy jest to normalne czy nie - wczesnej albo tak nie było albo nie zwróciłem uwagi. Ładowałem go innym powerbankiem z wyświetlaczem i skakały W, jak podłączyłem do ładowarki stacjonarnej gdzie pokazuje mi A to było to samo. Nie są to małe skoki. Przykładowo 1.7W, 4.7W, 0.3W. tak cały czas skacze i moje pytanie: czy ten typ tak ma czy coś się uszkodziło przy ładowaniu przy kilku stopniach. Ogólnie mam ten sprzęt kilka dni to ciężko mi się wypowiedzieć jak było normalne. Co do działania to wszystko działa ok.

To co widzisz to nie jest moc ładowania, tylko całkowita moc ładowanie+moc potrzebna do pracy modułu WiFi i GSM (no chyba, że faktycznie ładowałeś wyłączone urządzenie).
Pobór mocy na wifi zależny od ruchu w sieci bezprzewodowej, a GSM zależy od wielu rzeczy, np. od ruchu na używanym kanale, liczbie obserwowanych stacji sąsiednich, ruchu w nich oraz ruchu między WiFi a GSM. No i oczywiście im słabszy sygnał sieci komórkowej tym większa moc potrzebna do nadawania.

Faktycznie racja. Tylko te skoki są duże. Jak się rozładuje to naładuje go na wyłączonym i wtedy sprawdzę. Dzięki za odpowiedź.

Niestety. Wyłączony sprzęt też tak się ładuje. Na ładowarce stacjonarnej mam odczyt głównie 1.0A z przeskokami na 0.1A. Powerbank ładuje głównie 4.7W, 4.8W z przeskokami na 0.3W, 1.4W. czy ktoś posiada taki ruter mobilny i mógłby sprawdzić jak u niego się taki sprzęt ładuje? Czy to jest normalne czy nie?

Poszedłem z ciekawości do media expert bo wiedziałem, że mają otwarty na stanie podobny ruter m7200 i poprosiłem go na chwilę. Ładuje się dokładnie tak samo jak mój czyli wszystkie tak będę miały i nic nie jest uszkodzone.

Ja swojego szukałem (swego czasu bardzo go lubiłem) ale nie znalazłem, więc nie pomogę.
Ale ładowanie ogniw litowo-jonowych to bardzo ciekawa historia i zatrzymywanie ładowania w celu sprawdzenia napięcia na ogniwie to jest jedna z możliwych metod działania.