Dodanie WR740N do levelone wbr 6002

Chcę dodać tplinka do innego routera, tak aby służył mi tylko do wifi. Mam radiówkę więc do levelone idzie antena z dachu, od levelone kabel do komputera. Pytanie jak podłączyć tplinka tak żebym miał wifi? Próbowałem podłączyć tplinka do komputera by wejść w jego ustawienia wpisując tplinklogin.net ale to nie działa, 192.168.0.1 itp też nie działają. Co mam zrobić?

Zrób najpierw tak aby działał internet na komputerze i wykonaj polecenie w cmd: IPCONFIG/ALL
Wynik wklej na forum.
Aby połączyć się z TP-Linkiem to musisz połączyć komputer do portu LAN. W komputerze karta sieciowa powinna być ustawiona na automatyczne pobieranie adresów IP i wtedy wchodzisz na adres 192.168.0.1.
Jak wkleisz IPCONFIG/ALL to opiszę jak najlepiej ustawić tplinka. Jeśli dasz radę wejść na IP tego levelone i wyświetlić status to wstaw go na forum.

Więc. Po zalogowaniu się na TPLINKa przejdź do zakładki DHCP i zaznacz tam disable i kliknij save.
Przejdź do zakładki network - lan i zmień adres IP na 192.168.0.254 i kliknij save.
Podłącz teraz routery portami LAN - LAN.
Teraz będziesz miał WiFI w domu. Jak będziesz chciał coś zmienić w TP-Linku to musisz wejść na adres 192.168.0.254

Właśnie problem jest z wejściem w ustawienia tplinka ;/ Podłączyłem go bezpośrednio do komputera, chcę wejść w ustawienia i pisze że nie odnaleziono serwera.

Przywróć go do ustawień fabrycznych przytrzymując przycisk reset przez minimum 10 sekund.

Na jakiej przegladarce próbujesz się połaczyć do WR-a?

Heinz, tak już robiłem, nie pomogło.
CHACA, na firefoxie i chromie nie działa.

Karta sieciowa w komputerze na pewno ma ustawione automatyczne pobieranie adresu IP? Inaczej jeszcze: czy nadawana nazwa SSID jego jest widoczna przez wifi?

Udało mi się wejść w końcu w ustawienia :smiley: ale to wygląda tak:

Widać że na nim masz oprogramowanie pl. Spróbuj usunąć wszystkie ciasteczka z przeglądarek.

Wszedłem przez chrome i ustawiłem tak jak Heinz powiedziałeś, działa super, dzięki za pomoc :smiley: