siema od razu powiem że jestem trochę zielony w tych sprawach mojej pytanie to czy takie połączenie jak na zdjęciu będzie działać ? czy potrzeba jednak dwie takie anteny żeby komputer "A" otrzymał internet,z góry dzięki
Zadziałać może ale pamiętaj że połączenie musi być stabilne w obu kierunkach (wifi to transmisja dwukierunkowa) czyli urządzenie odbiera i nadaje.
Na twoim schemacie WR740N jest schowany pewnie gdzieś w mieszkaniu i będzie słabiej "słyszalny" przez WA5210g co będzie wiązało się ze stratami prędkości nie mówiąc o stabilności lub w ogóle możliwości komunikacji (poziom sygnału i potencjalne zakłócenia).
dobra jeszcze jedno bo już zakupiłem TL-WA5210G i problem jest z konfiguracją urządzenia a dokładniej postępuje zgodnie z instrukcją na której napisane jest że trzeba wpisać w przeglądarce "192.168.1.254." po czym ma się otworzyć opcja logowania itp.Problem polega na tym że strona nie otwiera mi się na żadnym urządzeniu w moim domu
Reset do ustawień fabrycznych zrobiłeś na WA5210g? Na czas logowania się rozłącz pozostałe połączenia internetowe. Do konfiguracji dostęp do internetu nie jest ci potrzebny.