Czy jest opcja zamiany wtyczki do deco be25 na płaska wtyczkę?

Cześć,
jestem tu świeży, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na mój problem... zatem mam pytanie - mianowicie remontuję dom i sprytnie chciałem schować gniazdka za tv (na płaskim wieszaku itd), w tym jedno ma być na router (który w tym miejscu ma być też switchem) + ethernetowe ale nie wpadłem na to, że wtyczka od be25 jest tak duża... czy przerabiał ktoś z was tą wtyczkę na zasilacz od którego dalej pójdzie kabel z płaską wtyczką (taki mam na to pomysł)?
jest jeszcze opcja, żeby w tym miejscu podłączyć switch a router dopiero dalej na wyjściu kolejnego kabla (pytanie jak to wyjdzie z zasięgiem na piętrze) - niemniej może ktoś przerabiał podobne zagwozdki... byłbym wdzięczny za wszystkie porady

To standardowe złącze zasilania typu barrel jack na 12V, 1,5A wg specyfikacji.
Możesz:

• poszukać/zrobić adapter - gniazdko na kablu, a drugiej wtyczka jaka ci pasuje
  • poszukać innego zasilacza o tych parametrach z wtyczką, jaka ci pasuje
  • podmienić samą wtyczkę (wymaga lutowania oczywiście)
  • (ekstremalne) rozebrać urządzenie, uciąć wtyczkę i wlutować kabel prosto do płyty głównej.

Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem, a czy to załatwił by sprawę, niestety nie jestem na tyle techniczny
https://www.speckable.pl/pl/product/68782,zasilacz-do-puszki-instalacyjnej-12v-1-5a-18w-ip67-uniwersalny-hermetyczny-pulsar

Albo taki

Fajny wynalazek ten dopuszkowy zasilacz, ale brałbym taki z zapasem mocy - co najmniej 20W.
Bardzo ważna uwaga: zawsze sprawdzaj, żeby to był zasilacz napięciowy 12V, bo do taśm LED są często potrzebne zasilacze prądowe, a taki po prostu może puścić elektronikę z dymem.

1 polubienie

Bardzo Ci dziękuję za pomoc
Pozdrawiam