Cisco EPC3928S Vectra&TL-WR1042ND

Mam takie pytanie jak prawidłowo połączyć modemorouter Cisco EPC3928S od Vectry z moim TL-WR1042ND.Chodzi mi o to aby wifi było z TP-Linka,dodam że ten badziew z Vectry jest tak ustawiony ze można po lanie podłączyć tylko 2 urządzenia a po wifi nie przydziela wszystkim urządzeniom adresu,a w szczególności smartfonom z Androidem.Jaki IP mam ustawić w TP-Linku,dynamiczny czy statyczny?

Podłącz WAN-em do modemu Vectry i sprawdź czy dostaniesz jakąś adresację na WAN-a (zakładka status routera). Po podłączeniu zrób reset prądowy modemu Vectry (wyłącz/włącz).

tak po resecie do ustawień fabrycznych TP-Linka,przydzielił mu dynamiczny IP

Masz dostęp do internetu przez TP-Linka?
Mi chodzi o to czy TP-link dostał jakąś adresację z modemu. Miałem na myśli estart prądowy modemu Vectry (wyłącz i włącz zasilanie).

tak zrobiłem jak napisałeś i tp-link dostał IP ponieważ łączę się z nim za pomocą wifi tylko nie mogę się do niego zalogować (do TP-Linka)

Masz podłączenie modemu do WAN-a?

tak modemorouter Cisco EPC3928S podłączyłem do wan TL-WR1042ND i zrobiłem restart prądowy Cisco .Teraz jestem połączony z netem przez wifi poprzez TP-Linka

No to logując się przez przeglądarkę internetową na adres bramy internetowej powinieneś mieć podstęp do konfiguracji routera.

Ok zalogowałem się na http://192.168.0.1/ i co teraz?

Skoro masz dostęp do internetu pozostaje konfiguracja sieci bezprzewodowej (nazwa SSID oraz jej zabezpieczenia - hasło).

nie muszę w TP-Linku ustawić adresu na statyczny i wył DHCP?

Nie bardzo rozumiem w jakim celu? Co chcesz osiągnąć że się tak zapytam?

po pierwsze ustal albo odpowiedz, w jakim trybie pracuje twoj modem vectry ? jesli w trybie router to dostajesz adres z puli prywatnej i wtedy twoj tplink dziala jako drugi NAT. na swoim routerze ustawiasz zawsze dynamiczny IP, wifi z vectry mozesz wylaczyc przyciskiem na modemie, a na swoim normalnie ustawiasz dhcp i robisz konfiguracje wifi ze swoim ssid.