[b][b]Mój operator to Tp-Link prędkość łącza to download 4Mb/s łącze doprowadzone jest do mieszkania radiowo.
Nie mogę się zalogować na stronę konfiguracji rutera TL-WR740N.
Aha i jeszcze internet bardzo zamula gry sieciowe się nie chcą ładować a strony np Fb wczytują się 3 min.
Po wpisaniu 192.168.1.1 bo takie mam w CMD nie da się zalogować wyskakuje mi to:
Ps daje z załączniku screen bo nie wiem dlaczego ale nie wyświetla się.
Skoro masz podłączony internet radiowy do mieszkania/domu to raczej przez antenę zewnętrzną z zasilaczem PoE? Chyba że masz starą instalację z kablem koncentrycznym. Dlatego prosiłem o dokładne opisanie swojej instalacji. Może zrób zdjęcie jak się nie orientujesz w temacie. Zresztą co to za problem sprawdzić które gniazda są wykorzystane na TP-linku?
Zmienić adres IP na karcie sieciowej na 192.168.0.100 plus maska 255.255.255.0 i wtedy próbować się połączyć z routerem. Nie będziesz miał oczywiście dostępu do internetu w tym czasie ale nie jest to potrzebne do konfiguracji routera. Oczywiście zakładam że dostawca nie zmienił adresu IP routera. W przeciwnym wypadku pozostaje tylko reset do ustawień fabrycznych i ponowna konfiguracja routera a tu nie wiem czy sobie dasz radę.