Bezprzewodowe połączenie Liveboxa z routerem

Witam,
2 dni temu zakupiłem ofertę orange LiveBox internet + telewizja. LiveBox został połączony z gniazdkiem telefonicznym i telewizorem na parterze, natomiast na pierwszym piętrze znajduje się komputer stacjonarny który w jakiś sposób chciałbym podłączyć do sieci. Nie chciałbym ciągnąc kabla przez piętro i dwa pokoje dlatego moje pytanie brzmi, czy jest możliwość aby LiveBox'a połączyć bezprzewodowo z routerem (Netgear N150 DGN1000, który został po poprzedniej umowie), a następnie komputer stacjonarny z tym routerem? Jeśli tak, to czy wie ktoś jakie ustawienia LiveBox'a czy Routera musiałbym zmienić?
Z góry serdecznie dziękuje za pomoc.

Nie, nie ma takiej możliwości. LB nie ma funkcji cklienta.

U mnie z liveboxem bezproblemowo współpracuje repeater 850 RE

Ok, rozumiem.
A czy jeśli zakupię do komputera stacjonarnego adapter wifi podłączany na USB to normalnie będę mógł się do bezprzewodowej sieci podłączyć? Czy potrzebne jest coś jeszcze do obsłużenia tego? No i czy jest to dobre rozwiązanie?

Wystarczy karta bezprzewodowa. Osobiście do "stacjonarki" polecam coś na PCI lub PCI-E w zależności od dostępnych portów na płycie głównej ale nie jest to jakiś sztywny wymóg. Karta USB też spełni swoje zadanie.

W takim układzie zamawiam kartę bezprzewodową :slight_smile:
Dziękuje za odpowiedzi i pomoc.
Zamykam wątek.

W razie problemów zapraszamy ponownie na forum.
Pozdrawiam Administrator!