Czy może ktoś zna receptę na tą sytuację bo tp- link chyba umywa ręce, a jak kupowałem router to był to jeden z topowych modeli tego producenta...
wielka szkoda.
jakis admin przeniósł wątek do pogotowia konfiguracyjnego(na jakiej podstwie??? co nim kierowało???), ale konfiguracja jest ok. to ewidentne błędy sprzetowo-programowe producenta!!!!
totalna blokada routera, więc pytam się - jesli pokaże się nowy firmware jak go wgrać?? przecież menu jest niedostępne, najpierw miałem padake z TD-9880W bo się zawieszal podobno nie obługuje poprawnie ponad 12 urzadzeń wg speców z tp-linka - szkoda, że nie ma tego w specyfikacji!!!!, a teraz router za kilkaset PLN i takie kwiatki....
K.
Dziwna sprawa bo tutaj może być problem z windowsem tak jak to opisał jeden użytkownik w podrzuconym wątku na oficjalnym forum tp-link, gdzie bez problemu dostawał się na stronę konfiguracyjną, a po restarcie instalowały się aktualizacje i po tym problem z wejściem na stronę konfiguracyjną.
Na przeglądarce chrome w systemie ubuntu oraz android wszystko jest OK
...tak watek załozyłem w TP-Link technical support, bo wydaje mi się przynajmniej z nazwy zdecydowanie bardziej odpowiedni niż pogotowie konfiguracyjne... ale nie będę dyskutował bo i tak pewnie nie mam racji...
Jeśli chodzi o update firmware, czy ktoś pisał o zdalnym upgradzie - lokalnie po kabelku, ale musi sie odpalić menu administracyjne w przegladarce!!!! Pewnie można to jakoś zrobic przez telnet, ale nie uprawiam partyzantki!!!
w nadziei, że ktoś rozwiąze problem,
pozdrawiam
lordwader
faktycznie nie wyrazilem się jasno, zauważyłem ten fakt przy próbielogowanie się przez dyndns, ale choroba sie rozprzestrzeniła na sieć lokalna także
zreszta w pierwszym poście przytoczyłem link do innego forum tp-linka gdzie problem jest dokładnie opisany...
Z całym szacunkiem ale czekam na twój opis problemu i jakieś print screeny. Co się dzieje kiedy w przeglądarce wpiszesz adres IP routera (bramy internetowej)?
Od najnowszego firmware C9v1 ma firmware budowane na openwrt tak jak i C2600.
Kiedyś na tym oprogramowaniu nie było problemu z dostępem do GUI. Ja mam problem tylko na Chrome pod windowsem. Na edge jest OK.