Na wstępie witam wszystkich na forum 
Istnieje szansa, że dla C8 jest taka sama procedura? Niestety zbrickowałem swojego archera:( Jak przygotować firmware do restore? Niestety do C8 google nie podaje informacji 
To jest Broadcom więc będzie ciężko. Chyba jeszcze nikt nie próbował. Możesz popytać na eco.one.pl. Co zrobiłeś,wgrałeś?
Dzięki za odpowiedź. Bricka mam na własne życzenie - wgrałem ddwrt dla c9. Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że na forum dd-wrt.com było potwierdzone działanie ddwrt z c9 na c8 (wydało mi się to prawdopodobne, gdyż procesory są praktycznie identyczne). Liczyłem, że wstanie najwyżej z problemami z radiem 2.4 G (nie zależy mi na nim). Pech chciał, że kabelek UART mi padł i nie mogę podejrzeć, czy router w ogóle wstaje. Jutro się będę musiał zerwać wcześniej z pracy i podjechać po kabelek;)
Za pewne routerek żyje. Bez kabelka się nie obejdzie.
Jak zachowują się diody na routerze? Próbowałeś trybu recovery?
Świecą się diody od Power, WAN, Wifi. Nie mam odpowiedniego obrazu dla trybu recovery. Próbowałem pingowac 192.168.0.86 ale nie ma odpowiedzi. Przy 192.168.1.86 to samo.
Uruchom serwer TFTP i w logu serwera zobacz czy idą żądania pliku. zobaczysz też tam jaka będzie nazwa pliku.
Normalnie to firmware dla recovery jest dokładnie takie samo jak na stronie producenta tylko ze zmienioną nazwą.
Niestety nie przesyła zapytań. w tftpd czysto.
Podejrzyj jeszcze wiresharkiem.
Router włączaj z wciśniętym przyciskiem reset, Zapytanie będzie chyba tylko jedno potem router próbuje uruchomić firmware z flasha.
Próbuj na 192.168.1.66 oraz na 192.168.0.66
Na to samo wpadłem w między czasie jak odpowiadałeś;) Nawet miałem już kliknac edytuj żeby napisać, że odpaliłem wiresharka... a więc odpaliłem i dobra wiadomość jest taka, że port nie jest martwy tylko widać ruch ale zła jest taka, że nic mi nie wygląda na zapytanie tftp. Router włączam z wciśniętym przyciskiem reset/wps.
No to zostało rozebrać router i podłączyć interfejs.