Witam. Do nie dawna miałem internet z netii . W moim ax55 wpisałem tylko login i hasło i internet bez problemu chulał . ONT z taurona do tego bezpośrednio podłączony mój TP-Link i tak dwa lata bez problemu . Skończyła się umowa więc przeszedłem do Orange . I tu zonk , wpisałem w AX55 nowy login i hasło , tym razem do neostrady i brak połączenia ( jak podłączam funboxa6 to internet jest , a na TP-linku nie ma . Ktoś może dałby prt sc swoich ustawień bo jak na razie nic mi nie wychodzi a przechodzić na funboxa nie chcę bo mam w miarę skonfigurowaną sieć : NAS , VPN , kamery gniazdka , drukarki . Jak na domową sieć trochę urządzeń jest . Z góry dziękuję za pomoc .
.
Masz ONTa z Orange i do niego podłączony Funbox6? Jeżeli tak, to musisz jeszcze wybrać właściwy VLAN - dla Orange jest to 35. Połączenie to zwykle PPPoE.
ONTek tak jak pisałem jest z taurona . V 35 i pppoe . Wpisane . 4xinternet też ustawione , Jakieś inne pomysły ? Aha Maca też skopiowałem i nie pomogło .
Znajomymi zasugerował żebym zrestartował router do ustawień fabrycznych , potem zresetował hasło do Neostrady ale bez podłączonego tunera do modemu
Potem podłączyć router do ONTka i dopiero wprowadzić dane do autoryzacji Neostrady .
No i w tej kolejności zadziałało temat do zamknięcia
Bardzo ciekawe informacje, może komuś się przydadzą.