AccesPoint Tp-Link i połączenie PC do wifi laptopa

Cześć, jako ,ze będę testował działanie pc na moim telewizorze oddalonym 5m od accespointa (kabel odpala,a mój pc nie ma karty sieciowej z wifi)
Chciałem podpiąć Kablem Ethernet tak: PC kablem do laptopa, a modem wifi z laptopa łączył by się z accespointem. Nie wiem czy by to zadziałało ,bo wiem ,ze jest opcja wymiany plików tym kablem ,ale nie o to mi chodzi. Mój TV ma też wifi ,ale podłaczenie kablem PC pod Tv raczej nie udostępni wifi dla PC .

Nie ogarniam Twojego opisu. Postaraj się to jakoś namalować co i jak.

Napisz temat po polsku. Co ma z czym być skonfigurowane i działać. Inaczej Kosz.

A w jakim języku napisałem ? co ?
Komputer PC - Laptop (mający wifi) -Wifi laptopa pod AP WLAN
Zamierzam zastąpić adapter wifi laptopem

chyba zrozumiałem
chodzi o zmostkowanie w laptopie karty sieciowej wifi z kartą przewodową

[PC]ethernet====ethernet[laptop]wifi~~~~wifi[AP]ethernet====ethernet[TV]

i jak rozumiem nie chodzi o dostęp do internetu z tv lecz do usług uruchomionych na PC
przy ręcznej konfiguracji każdego z urządzeń jest to pewnie wykonalne, ale nie podejmuję się opisania jak to widzę :smiley:

jednak nie zrozumiałem co widać poniżej :smiley:
nie wiem tylko po co zaciemniałeś obraz tymi wstawkami o telewizorze
czy to ma wyglądać tak:
[PC]ethernet====ethernet[laptop]wifi~~~~wifi[AP](ethernet====dostawca internetu)
ale gdzie tu telewizor?

może wciąż chodzi o zmostkowanie, a może można też użyć systemowego udostępniania internetu?
minilegenda
==== połączenia kablowe

połączenia wifi

Podsumowując chce mieć internet w pc przez wifi za wykorzystaniem laptopa

Czyli jednymi słowy chcesz stworzyć sieć wifi na laptopie aby korzystał z niej komputer, ale poco skoro karta sieciowa WiFi do PC kosztuje kilka złotych?

Chce to zrobić tymczasowo ,narazie nie mam dostępu do mojego upatrzonego adaptera tp-linka

Jaki system operacyjny?

Kolego @kudii nie obrażaj się na innych którzy chcą pomóc a opisuj swój problem mniej chaotycznie. Nikt cię tutaj nie goni, nie masz wyznaczonego czasu - spokojnie bez nerwów.

Okej okoej ,w porządku ,system windows 7