Witam a wiec mianowicie jak w temacie mam router ROUTER ADSL TP-LINK TD-W8950ND czy urządzenie TP-LINK TL-WA850RE będzie współpracować z tym routerem ponieważ chce zakupić taki wzmacniacz ?
Pewnie że będzie współpracować -
Dziękuje za szybką odpowiedz Chciałem jeszcze zapytać czy ten model wzmacniacza będzie najlepszy z tp linków w podobnej cenie ? no i czy wystarczy 15 od routera żeby dobrze wszystko chodziło a mianowicie router jest położony tak jak na obrazku schemat na dole. czy będzie to dobrze chodzić ? obecnie mam antenę kierunkową na parapecie i sygnał jest dobry czasami bywał dostateczny przy połączonych kilku urządzeniach a wifi ? No i jeszcze czy jest możliwość podłączenia jeszcze jednego routera do wzmacniacza wifi aby rozdzielić sieć na budynek 1?
Tego nie umiem ci zagwarantować ponieważ sieć bezprzewodowa w zabudowie to loteria. Nie znam tłumienia ścian ani potencjalnych zakłóceń w eterze. Wzmacniacze stosuje się raczej w jednym budynku.
Chciał bym mieć dobry zasięg wifi w całym domu ale nie ma opcji takiej żebym przeprowadzał kable nie wiem jakie rozwiązanie wybrać powiem tak np w laptopie mam pełen zasięg wi fi gdy jestem w pokoju blisko okna i wcale nie blisko ściany siedzę z laptopem 2 metry od ściany i mam pełen zasięg wi fi zresztą na całej długości od strony routera jest dobry zasięg ? A więc co by było najlepszym rozwiązaniem ? Bo ja myślę o wzmacniaczu wi fi blisko ściany no i drugi router z drugiej strony budynku numer 1 ?
No to kombinuj, przekonasz się dopiero po zakupie na 100%.
Ok zobaczę wobec tego ma mam tylko jeszcze jedno pytanie czy mogę połączyć do wzmacniacza drugi router który mógł by już być podłączony kablowo albo bezprzewodowo obojętnie ? oczywiście gdy był by dobry zasieg to bezprzewodowo ?
Tak WA850RE posiada gniazdo ethernet-owe więc będziesz miał dostęp do internetu.
Powiem tak ten wzmacniacz wifi czyni cuda normalnie szok mam w całym domu znakomity zasięg a wzmacniacz jest umieszczony 15 metrów od routera naprawdę fajna sprawa prędkość internetu na speed teście jest taka sama dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam
Po to jest właśnie wzmacniacz (repeater).
Witam.
Posiadam router Huawei B715 oraz wzmacniacz WA850 RE. Po konfiguracji Wifi jak łącze się ze wzmacniaczem, prędkość spada średnio o połowę. Czy ma ktoś pomysł czego tak się może dziać? Czy kupno wzmacniacza obsługującego 2,5 GHz i 5 GHz rozwiąże problem ?