Posiadam taki sam router. Może mi ktoś podpowiedzieć czy wystarczy jak pobiorę najnowszy plik ze strony http://eko.one.pl/attitude_adjustment/ar71xx/ i wrzucę go poprzez aktualizację do routera? Będzie wówczas również tryb graficzny dostępny przez www? Czy go trzeba instalować osobno?
Dziękuję za pomoc Ale jeszcze jedna sprawa. USB nie chce mi działać. Ustawiłem dostęp dla dwóch użytkowników zapisałem zmiany i nie mogę wejść na USB. Do tego nie świeci się dioda na routerze USB, a widoczny jest w oprogramowaniu routera.
Kurde Panowie nie wiem co mnie pokusiło tym razem. Wrzuciłem DD-WRT aby sprawdzić czy na alternatywnym sofcie można ustawić dostęp do osobnych katalogów na FTP. Sęk w tym, że nadal tak samo jest jak w oryginalnym sofcie. I tutaj pojawiają się schody. Jak można powrócić do oryginalnego softu z DD-WRT? Próbowałem z tego korzystać factory-to-ddwrt.bin ale niestety klapa. Jakieś sugestie?
Jeśli chodzi o plik webrevert to widziałem jedynie do modelu 842ND V1. A ja mam router w wersji V2. Można bezpiecznie powrócić do softu za pomocą pliku TL-WR842NDv1_webrevert?
Niestety mam problem z routerem gdyż pokazuje się komunikat o błędzie podczas wgrywania softu. Jakieś propozycje?
Jak w prosty sposób można za pomocą programu TFTPD wgrać soft do tego routera?
Pomogło ;D Chociaż soft router jakby wolniej działa teraz niż przedtem. Ale to może z mojej strony przewrażliwienie. Podczas recovery musiałem ustawić adres IP na 192.168.0.66 z tego co jest podany tj. 192.168.1.66.
Edit.
Chociaż jedną rzecz zauważyłem dość dziwną. Nie mam nic podpiętego do portu nr 4, a on jest aktywny. ??? Jakieś pomysły?