TL-MR3420 ver. 1.2 do czego służy czy mam rację?
Witam przepraszam za głupie pytanie ale czytam czytam i nic nie rozumiem ale wybaczcie nie mam pojęcia a chciałbym mieć choć trochę więc moje pytanie odnośnie routera który dostałem od brata. Czy dzięki temu urządzeniu mogę odebrać sygał WiFi od sąsiada i po WiFi użyć go w swoim domu. Jeśli tak jak to zrobić od czego zacząć. Wybaczcie Idiocie ale kto pyta ten czasem dostaje odpowiedź. Dziękuję za w miare jasną odpowiedź szczególnie odniśnie ustawień jeśli to urządzenie nadaje się do tego co chcę. Nie zmieniałem oprogramowania w nim może od tego powinienem zacząć? Lecz podstawa czy odbiorę po WiFi sygnał i jak? Dzięuję za informację a może jest gdzieś podobne pytanie i odpowiedzi na mój temat.
Pozdrawiam rbx
Istnieje taka możliwość ale z Gargoyle. Na oryginalnym oprogramowaniu nie ma takiej funkcjonalności.
Dziękuję za błyskawiczną informację. Dzięi Tobie już jestem trochę mądrzejszy, lada chwila z Idioty zmienię może w mądrego Idiotę Czy i gdzie znajdę instrukcję i link może jest na forum? pomoc aby zmienić na Gargoyle. No i jeśli jest link to którą wersję zapisać bo pewnie będzie wiele. Pozdrawiam i dzięi za zaintersowanie:)
Instalacja:
Konfiguracja przekaźnika:
Jeszcze raz wielkie dzięki. Może nadużyję trochę Twojej cierpliwości i czasu ale jak wcześniej wspomniałem plików jest wiele ściągnąlem ten: gargoyle-1.6.0.3-ar71xx-a02-rb-w300n-squashfs-factory i po próbie wgrania wg wskazówek pojawiła mi się informacja :
Error code: 18001
Upgrade unsuccessfully because the length of the upgraded file is incorrect. Please check the file name.
Po ściągnięciu innego czyli : gargoyle-1.6.0.3-ar71xx-wzr-hp-ag300h-squashfs-factory
Informacja była taka sama. Jak znaleźć odpowiedni któy wybrać ? Dziękuję i jeszcze raz proszę mi wybaczyć moje pewnie banalne i laickie pytania. POzdrawiam serdecznie i dzięki za pomoc i zaintersowanie)
Poszukaj swojego modelu routera w nazwie pliku to chyba logiczne -
http://eko.one.pl/gargoyle-pl/attitude_adjustment/ar71xx/gargoyle-1.6.0.3-ar71xx-tl-mr3420-v1-squashfs-factory.bin
Wielkie dzięki! Zainstalowany i działa:) Jeszcze muszę doczytać bo po zmianie hasła i ustawieniach nie mogę zaloować się przez 192.168.1.1 Pozdrawiam rbx i naprawdę wielkie dziękuję:)
Jeżeli zmieniłeś adres IP routera to musisz logować się na inny adres IP, na to zwróć uwagę.
Wydaje mi się że nie zmieniałem IP lecz wiesz Idiota potrafi zrobić niestety coś co jest poza nim, po zmianie hasła i zalogowaniu się ustawiłem dane Wifi z komórki jakoś intuicyjnie i mam połlączenie z netem przez router, kwestia dostania się do niego jeszcze i ustawienia pozostałych parametrów mam nadzieję że uda mi się dostać do routera bo jak zmieniłem IP jak napisałeś to długo będę dochodził na jakie Pozdrawiam i wielkie dzięki za pomoc dotychczas, szacun.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i proszę o wybaczenie ale naprawdę co dla jednej osoby jest banalnie proste dla drugiej jest szczególnie na początku czarną magią
Zwracam się z prośbą do kogoś kto ma czas o pomoc w ustawieniu : odebrania sygnału od sąsiada przez WiFi i rozgłoszenie go przez WiFi u siebie w domu. Proszę o nakierowanie na forum może taki temat był poruszany. Mój router to jak w temacie TP-Link MR3420 z wgranym Gargoyle. Jak to najlepiej ogarnąć. Dzięki
Tym routerem tego nie zrobisz, jeżeli chodzi o jednoczesne odbieranie i przekazywanie wifi. Do tego celu służą routery z dwoma radiami. Możesz mając już wgrany Gargoyle ustawić jako tryb AP Client i do niego kablowo podłączyć dowolny router z wifi. Alternatywą dla takiego rozwiązania jest zastosowanie transmiterów sieciowych tzw. PLC.