Tylko, że w tym starszym nie ma tych wszystkich informacji co w nowym
Oczywiście że są, zakładka Status na samym dole masz parametry linii.
Nie wiem czy to istotne ale na starym routerze łączyło mi się przez PPPoE a teraz jak chce na nowym polaczyc przez to samo to jednak nie mam dostepu do interneru. Mogę połączyc tylko przez PPPoA czy to jakaś różnica?
Że niby co? Napisz jaki ty masz ten internet, jaka prędkość czy to ADSL czy VDSL, czy DSL?
ADSL neostrada do 10mega
Próbowałeś przez PPPoA VcMux VCI-0 VPI-35. Możesz ustawić także na ADSL2 lub na ADSL2+. Popróbuj. Login i hasło wpisujesz poprawnie?
robiłem różne kombinacje i tylko na tej którą mam aktualnie działa net
Trochę to dziwne.
Dla mnie to też mega dziwne... Właśnie znów starałem się robić konfiguracje i jedynie na PPPoA działa przy VCMUX bo na innych kreator konfiguracji nie puszcza dalej. Tak samo przez przeglądarke. Czy to możliwe żeby router był walnięty? A jak zmienić międy adsl+ a adsl? może to pomoże. Na starym ruterze łączyłem się przez PPPoE i tam mam 6mb/s a tutaj raptem 0,12. nie mam już siły do tego sprzętu. Dzwoniłem do tepsy jutro ma być technik zobaczymy co on powie.
Najlepsze, że upload mam większy niż download
Router raczej nie jest uszkodzony. Możliwe że zmiany ADSL2 na ADSL2+ dokonasz podczas konfiguracji. Jeżeli masz zakładkę Advanced Setup to zobacz tam.
Ustaw na automatyczną modulację czyli na auto sync up.
Właśnie wstałem i mówie zrobie speed test. A tam predkosc 6,3 WTF? Nie ogarniam tego
Widocznie linia jest zbyt mocno obciążana wieczorem. Porób jakieś testy linii-prędkości o różnych porach dnia.