Problem ze wzmacniaczem Tp Link 854RE + internet w Toya

Dziwna ta adresacja z tego Cisco, coś mi się wydaje że pracuje jako modem a adresacje nadaje jakiś router w sieci.
Zrób tak daj adres IP TP-linka w puli głównego routera np. 10.3.136.100 i z włączonym DHCP z bramą 10.3.136.1
Możesz wrzucić obrazek z ipconfig kiedy łączysz się ze wzmacniaczem przed i po zmianie konfiguracji DHCP.

Ok, zaraz spróbuję i powrzucam zrzuty.

Tak pokazuje ipconfig na TpLinku:

Czy tak mam wpisać dane we wzmacniaczu?:

Przeczytaj jeszcze raz mój post.

No to nie zrozumiałem. Proszę o wyrozumiałość.
Gdzie mam te dane wprowadzić?

Właśnie tam gdzie wprowadzasz, pytanie tylko dlaczego chcesz ustawić taki sam adres wzmacniacza jak bramy? Będziesz miał konflikt adresów w sieci,
Pisałem:

Mój błąd, zjadło mi dwa zera.
Tak wprowadziłem i dostaję taki komunikat - robię to w panelu wzmacniacza:

Ustaw maskę 255.0.0.0
Adres wpisujesz ręcznie oczywiście?

Wpisałem tak jak na obrazku. Jestem połączony z ta siecią wzmacniacza na tych ustawieniach. Czy teraz konfigurować go przez Quick serio?

Połącz się z siecią Cisco i sprawdź czy wzmacniacz działa (poziom sygnału).

Połączyłem się z moją zasadniczą siecią WiFi, ale jak wpisuję adres 10.3.136.100 w przeglądarkę (jeśli dobrze zrozumiałem) to nie wyświetla mi panelu TpLinka. Wyskakuje błąd wczytywania strony.
Czy mam wprowadzić jeszcze jakieś ustawienia w zakładce DHCP settings?

To zależy jaką adresację masz na karcie sieciowej w tej chwili i czy jesteś połączony do sieci.

Tak, jestem podłączony.
Tak wygląda ipconfig teraz:

Wydaje się że jesteś podłączony do sieci Cisco a nie do TP-linka. Jak ustawiłeś zakres DHCP na wzmacniaczu.

Mogę się połączyć z siecią TpLinka.
DHCP mam ustawione na Auto.

Spróbowałem skonfigurować sieć na wzmacniaczu za pomocą "Quick Setup" na tych ustawieniach.
Mogę wejść na panel konfiguracyjny, mam taki status:

Nie mam niestety połączenia z internetem...

Wygląda że nie masz nawet połączenia z urządzeniem Cisco.

Jakieś opcje jeszcze mam do sprawdzenia?

Poprawność wpisanego hasła, inne zabezpieczenia na routerze Cisco. Dostępu do konfiguracji głównego routera chyba nie masz?

Nie mam dostępu do głównego routera.
Hasło jest w porządku - mogę się połączyć i główną siecią i z tą EXT
Coś jeszcze można zmienić w zakładce DHCP settings?