Powitania, poranki i nastroje

U mnie pokazywało 37,5 ale ty to jednak Dolny Śląsk :slight_smile:

Tak ma być dziś ;/

Moja ostatnia robota, coś pokazywałem na FB
BCS-SDIP8220 - obrotowa

BCS TIP5200

Bardzo podobają mi się Twoje zlecenia ::slight_smile:
Konkretna kamera z super oświetlaczem -podobno.
Ciekawe jak w nocy oświetla teren?!

Na firmie tez zamontowałem - kamera obrotowa BCS SDIP8220

Fajnie super !
Pytanko mam. Kabelek daliście w peszlu ?

Tak peszel plus linka nośna.

Tak patrzę a czy to aby peszel zewnętrzny? Wydaje mi się, że on popęka......
Nie lepiej było dać przewód zewnętrzny na samej lince ?

W przyszłym roku kamera będzie w innym miejscu (będzie rozbudowa) więc temat jest tymczasowy.

Jasna sprawa :wink:

Zawsze można pokazać przyszłemu klientowi jaki jest obraz i jak to wygląda na żywo. Wrzucę jeszcze zdjęcia z nocy, powiem ci że podświetlenie jest niczego sobie nawet się nie spodziewałem i do tego z regulacją natężenia w zależności od zoom-u.

Będę wdzięczny :wink:
Niedawno robiłem wycenę na monitoring dla Gminy. Obserwacja parku i domu kultury.
Wybrałem kamerę BCS z oświetlaczem do 150m i klawiaturą sieciową. Nie wiem jaki obraz z niej by wyszedł bo skończyło się na wycenie :wink:
Sama kamerka w cenie ok 8 tys.
Może nazbieraj kasy i coś się ruszy.

Ten sam model kamery czy coś innego? Klawiatura BCS-DVR-KA-II też przetestowana działa z tym modelem bardzo dobrze w sieci,

W tym modelu kamery (BCS SDIP8220) można też zainstalować kartę SD do 64GB więc przy nagrywaniu ruchu powinna na chwilę starczyć na 2 może 3 tyg :slight_smile: Więc nagrywanie zewnętrzne nie jest aż tak bardzo konieczne, wystarczy połączenie sieciowe.

Dobra jak już się chwalimy to rozpracowuję ostatnio panel Satela INT-TSI - udało mi się podłączyć podgląd z kamery Apti po rstp

Reszta układanki też jest moja, wszystko trzeba zaprogramować w TSI Bulider - we wtorek montaż u klienta.

Tu to już poziom HIGH :wink:
Ja mało robię alarmów. ogólnie mało a jak coś wpada to już małe instalacje.
Ten panelik satela to bajka :wink:
Ostatnio taki mały robiłem: 2xPIR BINGO, 2xSOW-3OO i GPRS-T2 + manipulator. Nic sczególnego.

Moim zdaniem dla małych instalacji dobrze jest brać Satel Micra (czujki i piloty przewodowo, bezprzewodowo i moduł GSM w jednym) lub Elmes CB32

Może być. Mam za małe doświadczenie to się nie mogę wypowiadać za bardzo w tej materii ;/

Zawszę mówię że wystarczy chcieć a wiedza i doświadczenie przyjdzie z czasem. No nie zawsze to pierwsze jest :slight_smile:

Mnie się zawsze chce bo widzę w tym pieniądz to aż żal nie podejmować wyzwania.
Dalej jak coś się lubi robić to 100% sukcesu :wink:

Miałem coś wrzucić z wieczora :slight_smile: