Coś źle mówi odnośnie podłączenia co gdzie?
Tapatalk & Samsung Galaxy S5
Połączenie jak i reszta jest OK, Jednak na "pierwszy raz" wolał bym mieć to polutowane
OK składam samokrytykę
flashowanie bez pewnego połączenia (czytaj: lutowanego) ma sporo mniejsze szanse na powodzenie, ale… opisane wyżej przykłady "partyzantki" są z życia wzięte, a parę dziedzin pewnie by się zawaliło bez dostępu do dykty, lasotaśmy i trytytek
Mój router konstrukcją obudowy również wewnątrz jest podobny do WDR4300
A nie do wersji V1 i nie jest raczej tak rozbieralny.
Według filmiku nie potrzeba lutowania tylko spinacz. Sprawdzałem, pasuje.
Wszystkie metody które nie pozwalają uszkodzić routera podczas flashowania są dobre.
Powiedział bym więcej ogranicza cię tylko twoja wyobraźnia a patrząc na router też nie jest wart tyle co limuzyna
Proszę jeszcze wkleić naprawdę dobrą instrukcję flashowania (jeśli chodzi o software) dla tej wersji V2.1 i który firmware wgrać? najnowszy z tp linka czy jakiś starszy? Tu jest misz masz https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd i chyba nie dotyczy firmware tp link.
Zapraszam do napisania takiej instrukcji przy okazji twoich problemów. Całe alternatywne oprogramowanie tworzą ludzie z pasją w większości nie liczą na korzyści materialne.
Czy to będzie dobre dla mojej wersji http://dar3kg.blogspot.com/2010/06/naprawa-tp-link-wr1043nd.html dobre nawet jak dam firmware nie z openwrt tylko z firmware tp linka, a inne komendy zostawię tak samo?
Komendy takie:
For v2.1 hardware: The tftp server must be listening on 192.168.0.100:69 (Version 2.1 with U-Boot 1.1.4 (Jul 17 2015 - 14:31:22))
tftp 0x80060000 firmware.bin
erase 0x9f020000 +0x7c0000
cp.b 0x80060000 0x9f020000 0x7c0000
boot.m 0x9f020000
Firmware pobierz tutaj:
"3. Ustawiamy ip na karcie sieciowej: 192.168.0.5 maska 255.255.255.0." Tak też mam ustawić?
więc ustawiasz 192.168.0.100
Dostałem dzisiaj kabelek, ale pokazały mi się krzaczki w putty:( i litery co jakiś czas. To już po ruterze?
wygląda okrutnie, ale to jeszcze chyba nie koniec świata
(mam nadzieję, że ustawiłeś w przejściówce 3,3V a nie 5V jeśli masz możliwość wyboru)
jakie ustawiłeś parametry transmisji dla tego portu szeregowego na USB? w szczególności mam na myśli szybkość, sprawdź też w menadżerze urządzeń
To brak stabilności połączenia, bo później było lepiej. Nie wiem jak bardziej to umocować. Nie ma dostępu do tyłu płyty tego routera.
Jak masz ustawioną prędkość portu COM?
W putty 115200 w menadżerze urządzeń 9600
Udało mi się uruchomić wgrywanie firmware, ale brak stabilności połączenia i przerywa lub krzaki
skoro to tylko brak stabilności połączenia to pozostaje połączenie lutowane
póki masz krzaki choćby chwilowe nawet nie ma co próbować flashowania
sprawdź te prędkości hmm brak ostrzeżenia o nowych postach?
ustaw więc w obu miejscach 115200
(głowy za akurat tą prędkość sobie nie dam uciąć ale sprawdź to)
Jak to przylutowac z przodu?